ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Καφετιέρα «θυμάται» πώς θέλει ο καθένας τον καφέ του


Υπάρχει τρόπος μια καφετιέρα να φτιάχνει τον σωστό καφέ για όλους; Ναι, αν μπορεί να αναγνωρίζει τα ξεχωριστά δαχτυλικά αποτυπώματα του καθενός και να «θυμάται» πώς ο καθένας θέλει τον καφέ του.
Η συσκευή Saeco Xelsis Digital ID είναι η πρώτη στον κόσμο που διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, σύμφωνα με τη βρετανική Ντέιλι Μέιλ. Μόλις ο χρήστης την αγοράζει, πιέζει το δάχτυλό του σε μια μικρή υποδοχή δημιουργώντας έτσι το «προφίλ» του. Στη συνέχεια προγραμματίζει την καφετιέρα πώς ακριβώς θέλει τον καφέ του (πόσο δυνατός, πόσο γάλα, πόσος αφρός κλπ).
Κάθε φορά που ο χρήστης αγγίζει τη συγκεκριμένη υποδοχή στην καφετιέρα, αυτή ξέρει τις προτιμήσεις του. Ο χρήστης πιέζει ένα κουμπί για την επιλογή ανάμεσα σε εννιά διαφορετικά είδη καφέ (καπουτσίνο, εσπρέσο κ.α.) και η συσκευή αναλαμβάνει να τον φτιάξει με τις σωστές αναλογίες.
Η μηχανή μπορεί να δεχτεί «προφίλ» μέχρι έξι διαφορετικών χρηστών ή ο ίδιος χρήστης μπορεί να αλλάξει τις «προδιαγραφές» του καφέ του, αν οι προτιμήσεις του εν καιρώ αλλάξουν. Η συσκευή, που παράγεται στην Ιταλία, θα κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ και θα βγει στην αγορά στο τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: