ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Η γελοιότητα του Ελληνικού κράτους συνεχίζεται

Τέλος ακινήτων: Βγήκε η απόφαση, ταλαιπωρία για όσους εξαιρούνται

Τέλος ακινήτων: Βγήκε η απόφαση, ταλαιπωρία για όσους εξαιρούνται
Βγήκε η υπουργική απόφαση που αφορά στο τέλος ακινήτων, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου. Η απόφαση βάζει σε μεγάλους μπελάδες όσους εξαιρούνται από την συγκεκριμένη υποχρέωση.

Όσοι έστειλαν sms μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα πάρουν απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία να πληρώσουν το τέλος. Όσοι όμως δεν έχουν αποστείλει το sms θα πρέπει πρώτα να το πληρώσουν και στη μετά να υποβάλλουν μια σειρά από έγγραφα-δικαιολογητικά ανάλογα με την κατηγορία της εξαίρεσης.

Σε περίπτωση που το τέλος δεν πληρωθεί εντός 40 ημερών που είναι η προθεσμία, ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει κανονικά στη ΔΕΗ το συγκεκριμένο τέλος. Αν δεν το κάνει, για άλλες 20 ημέρες θα έχει ένα περιθώριο, αλλά θα του έχει κοπεί ήδη το ρεύμα, με απόφαση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Μετά τις 20 επιπλέον ημέρες το θέμα του περνά στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Αν θέλει να του επανέλθει το ρεύμα, με οποιαδήποτε κίνηση κάνει πρέπει να πάει βεβαίωση στη ΔΕΗ ή σε εναλλακτικό πάροχο, που να αποδεικνύει ότι έχει καταβάλει το συγκεκριμένο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: