ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μαθητής ξυλοκόπησε καθηγητή

Το γεγονός καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και η ΕΛΜΕ Πτολεμαΐδας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον διευθυντή του σχολείου
Μαθητής υπό κατάληψη γυμνασίου στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης έστειλε στο νοσοκομείο τον διευθυντή του σχολείου, όταν εκείνος επιχείρησε να συζητήσει με τους καταληψίες για να τους ζητήσει τον λόγο βλέποντας να καίνε θρανία στον περίβολο.
Με μια κουτουλιά στο πρόσωπο, ο 14χρονος μαθητής έσπασε τα γυαλιά του καθηγητή του και τον τραυμάτισε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει τρία ράμματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, να αναστατωθούν η σχολική κοινότητα και η τοπική κοινωνία, και να απειλείται με παραδειγματική τιμωρία ο δράστης, ο οποίος έχει ιστορικό ανάρμοστης συμπεριφοράς. Το πρωτοφανές επεισόδιο έγινε το πρωί της Τετάρτης στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, το οποίο είχαν καταλάβει μαθητές από την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο διευθυντής του σχολείου, Γ.Χ., είδε καταληψίες μαθητές να καίνε θρανία στην αυλή και ζήτησε να μπει για να μιλήσει με μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.
Ενας από τους μαθητές ξεκλείδωσε το λουκέτο και άνοιξε την πόρτα, ο διευθυντής εισήλθε στο προαύλιο και άρχισε να εξηγεί στους μαθητές τους λόγους για τους οποίους πρέπει να λήξει η κατάληψη, εκφράζοντας την άποψη πως είναι μειοψηφία όσοι επιθυμούν τη συνέχισή της.
Αυτό εξόργισε τον μαθητή της Γ' Γυμνασίου και μέλος του 15μελούς συμβουλίου, ο οποίος στάθηκε μπροστά στον διευθυντή και τον χτύπησε αναίτια με το κεφάλι στο πρόσωπο.
Δίωξη
Η αστυνομία, που ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κίνησε τη διαδικασία δίωξης του μαθητή με τον σχηματισμό δικογραφίας, ενώ ο διευθυντής του σχολείου συγκάλεσε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για να αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρονο.
Το γεγονός καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και η ΕΛΜΕ Πτολεμαΐδας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον διευθυντή του σχολείου και επισημαίνοντας πως το περιστατικό δεν εκφράζει τη μαθητική κοινότητα.
Η κατάληψη τελικά έληξε και το σχολείο λειτούργησε χθες κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: