ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

E ρε γέλια.........

Οργή γιατρών: Βάλτε το όνομα σας εκεί που γράφει...«foufoutos»

Με συνεχείς διακοπές και καθυστερήσεις ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσω του οποίου καταχωρούνται οι ιατρικές επισκέψεις και τα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις. Την έντονη αντίδραση των γιατρών προκάλεσε η κωδική ονομασία «foufoutos» που υπήρχε στη θέση που έπρεπε να συμπληρώσουν το όνομά τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι η συγκεκριμένη λέξη έχει αρνητικό περιεχόμενο και είναι δυσφημιστική για τους γιατρούς και το λειτούργημά τους.
Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει: «Μας προκαλεί μεγάλη κατάπληξη η ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζετε τους γιατρούς και απορούμε με το θράσος αυοτύ που έκανε τη συγκεκριμένη καταχώριση και ο δόλος όσων την ανήρτησαν».
Η εφαρμογή «e-prescription»υπολειτουργούσε και δεν ανταποκρινόταν ικανοποιητικά για τέσσερα 25λεπτα.
Με σχετική της ανακοίνωση, η ΗΔΙΚΑ ΑΕ υπογράμμισε ότι «Παρά τις εκτεταμένες δοκιμές που είχαν πραγματοποιηθεί, τέτοια μεμονωμένα προβλήματα εμφανίζονται κατά κανόνα την πρώτη ημέρα σε εφαρμογές μεγέθους όπως αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

Στο mal....as βαλτε υπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια: