ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ενω ο ψευτοαρχικωλοτουμπας διαμηνυει ότι μας έσωσε .......ερχεται το 4ο μνημόνιο

στουρναραςΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ 4Ο  ΜΝΗΜΟΝΙΟ !


Επί ένα μήνα το Eurogroup συνεδρίαζε και εμείς παρακολουθούσαμε στενά τι ετοιμάζουν με την αντίστοιχη καχυποψία που τούς αξίζει. Όσο δύσκολος και αν είναι ο ξύλινος λόγος του Γιούνγκερ και των εν γένει δήθεν τεχνοκρατών προς ερμηνεία τολμήσαμε και  φανερώσαμε τις προθέσεις τους από τη πρώτη συνεδρίασή τους στις 12/11 μέχρι και τη συνεδρίαση της  26/11/2012 (βλ. σε αυτή τη σελίδα τις αναλύσεις σχετικά). Δεν σχολιάσαμε μόνο την τελευταία συνεδρίαση την 13.12.2012 που έδωσε και το πράσινο φως για τη δήθεν εκταμίευση.  Αυτό ήταν συνεπές προς τις προηγούμενες τοποθετήσεις μας, διότι έπρεπε να βρούμε τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα, τα οποία θα ενσωματωθούν σε νέο μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η συνεδρίαση της 13/12 ήταν ένα σόου προς ανάδειξη του Στουρνάρα.
Με την από 30.11.2012 σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκινάει η διαδικασία για νέα τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 734/2011 απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία έχει επιβάλλει το 2ο και το 3ο μνημόνιο (ή μεσοπρόθεσμο 2013-2016).
Παρακάτω αναφέρονται τα κρισιμότερα σημεία της απόφασης  για να καταλάβουμε την προπαγάνδα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης, τη μη λήψη νέων μέτρων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κτλ.
α) Οι Επίτροποι  βλέπουν,  ότι η κατάσταση δεν έχει διορθωθεί, οπότε πρέπει να πιέσουν για να υλοποιηθούν τα νέα μέτρα και να επικαιροποιηθούν οι όροι των μνημονίων.
β) Οι δανειστές (κράτη ευρωζώνης – ΕΤΧΣ) αποφάσισαν, ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί υπό τον όρο, ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μέτρα όλων των μνημονίων, αλλά  και αυτά που αποφασίζονται με αυτήν την απόφαση.
γ) Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και οι μεταφορές των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (που κατέχουν και κεντρικές τράπεζες) δεν έχουν κάποια σχέση με την  δημοσιονομική εξυγίανση, διότι είναι αβέβαια.
δ) Ιδιωτικοποιήσεις της Εγνατίας Οδού, λιμανιών (Ελευσίνα, Λαύριο, Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Καβαλά, Κέρκυρα, Πάτρα, Ηράκλειο και Ραφήνα), ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ). Τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα καταθέτονται σε ειδικό λογαριασμό για την εξόφληση του δημόσιου χρέους. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιούνται κάποιοι στόχοι θα γίνονται αυτόματα άλλες περικοπές.
ε) Μεταβολές στον ΕΟΠΠΥ με : περιορισμό κοινωνικών παροχών, αύξηση ποσοστού συμμετοχής για ιδιωτική περίθαλψη, αναθεώρηση συμφωνιών με προμηθευτές, αναθεώρηση αμοιβών και του αριθμού διαγνωστικών και φυσιοθεραπευτικών υπηρεσιών, θέσπιση ενδεικτικών τιμών ιατρικών συσκευών, αύξηση εισφορών ΟΓΑ μέχρι το μέσο όρο του ΕΟΠΠΥ, αντικατάσταση φαρμάκων με γενόσημα.
στ) αλλαγές στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης (μάλλον ενοποιήσεις)
ζ) τροποποίηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων
η) ιδιωτικοποιήσεις 40 ακινήτων
θ) νέο φορολογικό μέχρι τον Ιούνιο του 2013
ι) μείωση μισθών από το 2014 και μετά κατά 247 εκ. το χρόνο
ια) μείωση συντάξεων από το 2014 και μετά κατά 423 εκ.  το χρόνο
ιβ) μείωση δαπανών δημόσιων υπηρεσιών από το 2014 και μετά κατά 285 εκ ευρώ το χρόνο
ιγ) περικοπές στη παιδεία από το 2014 και μετά κατά 37 εκ ευρώ το χρόνο
ιδ) περικοπές στις κρατικές επιχειρήσεις 123 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά
ιε) περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 620 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά
ιστ) μείωση των κοινωνικών παροχών 78 εκατ. ευρώ από το 2014 και
μετά
ιζ) μείωση της χρηματοδότησης προς τους δήμους και τις περιφέρεις κατά τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 160 εκατ.
ευρώ από το 2014 και μετά. Άρα αύξηση των δημοτικών τελών
ιη) περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις κατά  150 εκατ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 150 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά.  Πολύ σημαντικό σημείο για να καταλάβει κανείς ότι η χώρα δεν λαμβάνει παραγωγικά δάνεια άλλα καταναλωτικά… εκατοντάδων δις ευρώ
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, όταν πλέον ακόμη και ο Σημίτης παραδέχεται με το νέο του βιβλίο, ότι όλα συμβαίνουν για τη διάσωση των τραπεζών και όχι της χώρας.
 Το πρωτότυπο της σύστασης μπορείτε να το βρείτε εδώ.
06.01.2013
Γιώργος Πάσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: