ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο γνωστός για τις ακροδεξιές του αντιλήψεις, υπεύθυνος Τύπου της ΝΔ, Χρήστος Νικολαϊδης προσελήφθη ως σύμβουλος προγράμματος στην ΕΡΤ3. Πιθανώς για να επηρεάσει επί το... χουντικότερον την αισθητική του καναλιού στα πλαίσια της γενικότερης ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: 

Η τρικοματική κυβέρνηση της «αξιοκρατίας» η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά –όπως ισχυρίζεται- να βγάλει τη χώρα από το λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης απολύοντας εργαζομένους και μειώνοντας δραματικά τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, συνεχίζει τη συνεπή πορεία την οποία έχει χαράξει.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως μάλλον «λεφτά υπάρχουν» όταν πρόκειται για τα δικά τους γαλάζια παιδιά όπως συμπεραίνεται από την απόφαση να προσληφθεί με σύμβαση διάρκειας ενός έτους ως σύμβουλος προγράμματος στην ΕΡΤ3 ο κ. Χρήστος Νικολαϊδης με μικτές αποδοχές 3.500 ευρώ. Μάλιστα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα Δι@ύγεια, η πρόσληψη ανακοινώθηκε πριν ακόμη κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Ποιος όμως είναι ο εν λόγω κύριος Νικολαϊδης; Εδώ αξίζει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα τα οποία καταδεικνύουν το μέγεθος τη κυβερνητικής αυθαιρεσίας και υποκρισίας αλλά και το μέγεθους του σκανδάλου.

Ο εν λόγω σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ3 –αλήθεια, ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενό του;- είναι έμμισθος υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονία αλλά και, το καλύτερο, υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου και μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Επί πλέον ο κ. Χρήστος Νικολαϊδης διαχειρίζεται και το ακροδεξιών απόψεων ιστολόγιο (blog) taxalia.blogspot.com.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση δε θεώρησε κανέναν από τους, με μόνιμη σχέση εργασίας, δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 ως ικανό να αναλάβει τη θέση του συμβούλου προγράμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης καταγγέλει την πρόσληψη του κ. Χρήστου Νικολαϊδη. Η τοποθέτησή του στην ΕΡΤ3 μόνο ως θέση κυβερνητικού τοποτηρητή μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση ανάκληση της πρόσληψής του.

 

Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης, Τάσου Κουράκη, προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ

Ερώτηση
Προς τον κ. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ
 
Θέμα: Υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Ν.Δ Θεσσαλονίκης τοποθετείται ως Σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης της Κρατικής Τηλεόρασης ΕΤ3
 
Στις 4/1/2013 ανακοινώθηκε στη Διαύγεια η με Αρ.Πρωτ. Δ.Ε.1005 με ημερομηνία 19/12/2012 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Τρία, η οποία αποφάσισε  τη σύναψη σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, του κ. Χρήστου Νικολαΐδη, για ένα έτος, ως Συμβούλου της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3, σε θέματα οργάνωσης προγράμματος. Όπως αναφέρει και η απόφαση οι μικτές αποδοχές του κ. Νικολαΐδη θα ανέρχονται στις 3.500 ευρώ μηνιαίως και επιπλέον η ημερομηνία πρόσληψης ορίζεται η ημερομηνία προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από μεριάς προσλαμβανόμενου.

Είναι προφανές από την πιο πάνω απόφαση ότι ο κ. Χρήστος Νικολαΐδης προσλήφθηκε από την Κρατική τηλεόραση με μόνο προσόν την κομματική του ταυτότητα, καθώς προσλαμβάνεται χωρίς καν να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και καθώς όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο κ. Νικολαΐδης αποτελεί μέλος της και πιο συγκεκριμένα Υπεύθυνος Τύπου. Επιπλέον, ο εν λόγω κύριος είναι μόνιμος υπάλληλος στην Περιθερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και έχει αναλάβει δημοσιογραφικά καθήκοντα σε διάφορες θέσεις πάντα σε περιόδους όπου κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία.

Επειδή ο εν λόγω κύριος για να μπορέσει να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα, κάνει τη χρήση άδειας άνευ αποδοχών , διατηρώντας τη μονιμότητα του στο δημόσιο, αλλά κάνοντας και χρήση της συγκεκριμένης θέσης.

Επειδή η κυβέρνηση εξαπολύει κατηγορίες στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνει μισθούς και συντάξεις, οδηγεί υπαλλήλους σε απόλυση, την ίδια στιγμή που διορίζει ημέτερους σε θέσεις «ευθύνης» με υψηλούς μισθούς

Επειδή  η κυβέρνηση δε θεώρησε κανέναν από τους με μόνιμη σχέση εργασίας, δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 ως ικανό να αναλάβει τη θέση του συμβούλου προγράμματος
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Με ποια προσόντα και με ποια κριτήρια θεμελιώνεται η επιλογή του κ. Νικολαΐδη σε θέση Συμβούλου της  Γενικής Διεύθυνσης ΕΤ3 με μηνιαίες αποδοχές 3500 ευρώ;

2)Προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση της πρόσληψης του;
 
 
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: