ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ενω στην Ελλάδα οι δωσίλογοι τα φορολογουν για να συρρικνώσουν τον πληθυσμό , στην Τουρκία εκκληση Ερντογάν στις οικογένειες: Κάντε τουλάχιστον 3 παιδιά!

23
.Στέλιος Παπαναστασίου
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις τούρκικες οικογένειες να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.
Ο κ.Ερντογάν στην ομιλία του δήλωσε ότι η δύναμη του έθνους του κρύβεται στις οικογένειες που τα απαρτίζουν: «Ένα ή δύο παιδιά σημαίνει χρεοκοπία» ήταν τα λόγια του στην διεθνή σύνοδο για την οικογένεια και τις πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας.
«Τρία παιδιά ανά οικογένεια αποτελούν ελπίδα και ευκαιρία για ανάπτυξη, καθώς και βοήθεια προς τον γηράσκων πληθυσμό. Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της Δύσης δεν θα έπρεπε να θεωρείται ήσσονος σημασίας στην Τουρκία», συμπλήρωσε.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το κυβερνόν κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του οποίου ηγείται, έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του την ισχυροποίηση οικογενειών με σταθερές αξίες.
Το ΑΚΡ διένειμε 108 δις τουρκικές λίρες στα πλαίσια της πρόνοιας προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση, διατήρηση και ενότητα πολύτεκνων οικογενειών. «Εάν δίναμε οικογενειακά επιδόματα στους πατεράδες θα τα κάνανε τσιγάρα – έτσι τα δίνουμε στις γυναίκες για να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουν στα νοικοκυριά και στα παιδιά τους» κατέληξε αστειευόμενος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Ερντογάν απευθύνεται στο λαό του σχετικά με το μέγεθος των οικογενειών. Μιλώντας σε σύνοδο γυναικών τον περασμένο Μάρτιο, είχε παροτρύνει τις γυναίκες να μην πιστεύουν στην «προπαγάνδα της τηλεόρασης, σύμφωνα με την οποία ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι υπερβολικά μεγάλος».
Πηγή : the insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: