ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Πάνω από 50% των νέων Ευρωπαίων μένουν με τους γονείς τους


Πάνω από 50% των νέων Ευρωπαίων μένουν με τους γονείς τους

Οι ζωές των νέων Ευρωπαίων παρουσιάζουν τρομερό χάσμα. Ζωές δύο ταχυτήτων για τους νέους των βόρειων και των νότιων χωρών!
Το 46% των νέων ηλικίας 18-34 ετών ζουν με τους γονείς τους στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη, οι νέοι που ζουν στη νότια και ανατολική Ευρώπη, σε χώρες δηλαδή που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους σε δικά τους σπίτια, μιας και δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, κι έτσι ζουν με τους γονείς τους. Το 2011 περισσότεροι από το 50% των νέων ηλικίας 25-34 σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβακία και Μάλτα δεν μπόρεσαν να ανεξαρτητοποιηθούν, όπως φαίνεται από τους αριθμούς της Eurostat. Σε Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ιταλία και Ρουμανία το ποσοστό είναι πάνω από 40%.
Τα κορίτσια εμφανίζονται πιο αυτόνομα - έτσι σε ένα μέσο όρο το 39,4% των νέων γυναικών (ηλικίας 18-34 ετών) επιλέγει να ζει με τους γονείς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ξεπερνά το 51%.
Από την άλλη σε χώρες όπως η Φινλανδία, η Σουηδία και η Δανία ο αριθμός αυτός πέφτει κατακόρυφα στο μόλις 5%!
Στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 14,7%.
Η νεολαία της Ευρώπης μεγαλώνει με δύο διαφορετικές ταχύτητες, αντιμετωπίζοντας διαφορετικές συνθήκες, την ίδια όμως εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: