ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Η ∆ικαιοσύνη «έσβησε» το χαµόγελο του Γιάννου!

 Η ∆ικαιοσύνη «έσβησε» το χαµόγελο του Γιάννου!
Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ και «γκουρού» της Οικονοµίας, Γιάννος Παπαντωνίου είναι πλέον... γυµνός. Ελέγχεται για το πόθεν έσχες του... Τώρα θα φανεί εάν είναι αλήθεια η διαβεβαίωσή του στον Αντρέα Παπανδρέου ότι έχει «γερό στοµάχι»

Η καλή ζωή τον γοήτευε πάντα. Ως υπουργός των κυβερνήσεων Σηµίτη κάθε βράδυ έτρωγε σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου ή του Ψυχικού. Το «Κεντρικόν», η «Μεγάλη Βρετανία», το «Valaoritou Brasserie» τον είχαν τακτικό θαµώνα. Ηταν εύκολο να τον εντοπίσει κανείς αφού προτιµούσε πάντοτε τραπέζι σε κοινή θέα. Οταν του µιλούσε κάποιος φερόταν πάντοτε ευγενικά µε το χαµόγελο της Colgate, που προκαλούσε σε πολλούς θυµηδία. Ηξεραν όλοι πως βρισκόταν στον κλειστό πυρήνα συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη από χρόνια και ότι εκείνος τον εµπιστευόταν.

Την εµπιστοσύνη του πρώην πρωθυπουργού φρόντιζε συχνά να τη διαφηµίζει, πολλές φορές σκανδαλίζοντας συναδέλφους του στο υπουργικό συµβούλιο. Από το 1994 έως το 2004 -επί δέκα χρόνια- βασίλευε στην πολιτική και κοσµική ζωή του τόπου. Ηταν ένας από τους πανίσχυρους υπουργούς. Ανέλαβε δύο από τα κρισιµότερα και πιο «πλούσια» κυβερνητικά χαρτοφυλάκια: Εθνικής Οικονοµίας και Εθνικής Αµυνας. Πέρασε µια δεκαετία δόξας. Το πολιτικό του προφίλ έγινε συνώνυµο του «σηµιτισµού». Πλέον, είναι ο τέταρτος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού που ελέγχεται για οικονοµικό σκάνδαλο µετά τους Τ. Μαντέλη, Θ. Τσουκάτο, Α. Τσοχατζόπουλο. Και τα πράγµατα για τον ίδιο φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου καλά.


 το ΧΩΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: