ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Δυο απο τους οικονομικούς εγκληματίες της Κυπρου

Κατηγορητήρια για Ανδ. Βγενόπουλο και Ευθ. Μπουλούτα

Σε δικαστικές περιπέτειες βάζει η υπόθεση των αξιογράφων στην Κύπρο και τραπεζίτες στην Ελλάδα.Τα πρώτα κατηγορητήρια για δυο διαφορετικές ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις στρέφονται, όπως μετέδωσε απόψε η τηλεόραση του ΡΙΚ, κατά του τέως εκτελεστικού προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου, Ευθύμιου Μπουλούτα.Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, δήλωσε ότι τα κατηγορητήρια θα αποσταλούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος, το οποίο θα κινήσει τις διαδικασίες για να επιδοθούν στους κυρίους Βγενόπουλο και Μπουλούτα.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, κατηγορητήρια εκδόθηκαν και για επτά Κύπριους, μεταξύ τους και ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, καθώς και ένα νομικό πρόσωπο, τον Όμιλο Λαϊκής.
Οι ενάγοντες είναι δυο από τους 60 χιλιάδες καταθέτες, που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες για το συνολικό ποσό του 1,8 δισ. ευρώ.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι όλοι μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά, ή σε συνεργασία μεταξύ τους, κατά ή περί τον Απρίλιο του 2010 στη Λευκωσία και σε ολόκληρη την Κύπρο, «συνωμότησαν και /ή συμφώνησαν μεταξύ τους με απάτη και/ή με δόλιο τρόπο ή μέσα και με ειδικό σχεδιασμό απόκρυψης ή παραπλάνησης και με δόλια τεχνάσματα να προωθήσουν τη διάθεση αξιογράφων κεφαλαίου και με αυτό τον τρόπο να καταδολιεύσουν το κοινό γενικά, περιλαμβανομένων και των παραπονούμενων».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι «τα αξιόγραφα θα απέφεραν υψηλές αποδόσεις, ενώ στην πραγματικότητα γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια».
 inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: