ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ξύλο στους γλουτούς: Παράξενη αλλά αποτελεσματική μέθοδος απεξάρτησης

inside_Natasha_during_caning_session
Άννα Καττή
Στην περιοχή Novosibirsk της Σιβηρίας ένας γιατρός χρησιμοποιεί μία αρκετά ενδιαφέρουσα μέθοδο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, την κατάθλιψη και πάσης φύσεως εμμονές. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει απανωτά... χτυπήματα με ξύλο ιτιάς στους γλουτούς του ασθενή.
Πρόκειται για μία μέθοδο που συνειρμικά παραπέμπει σε μαζοχισμό και προκαλεί τον χλευασμό και την απαξίωση. Οι ασθενείς όμως του γιατρού German Pilipenko έχουν αντίθετη άποψη και αρκετοί από αυτούς δηλώνουν πλήρως απεξαρτημένοι.
Πως λειτουργεί η μέθοδος
Ο γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για καμια σαδομαζοχιστική ενέργεια όπως θεωρούν μερικοί. Οι εθισμένοι στερούνται των ενδορφινών, τις λεγόμενες «ορμόνες της χαράς».  Ο σωματικός πόνος κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώνει ενδορφίνες στον οργανισμό, κάνοντας τον ασθενή πιο χαρούμενο.
Η μέθοδος ουσιαστικά αντιμετωπίζει την βαθύτερη αιτία του εθισμού και των τάσεων αυτοκτονίας που δεν είναι παρά η έλλειψη ενθουσιασμού για τη ζωή.
Ο ίδιος ο γιατρός είχε χρησιμοποιήσει με επιτυχία αυτόν τον τρόπο για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, «Η θεραπεία δούλεψε σε μένα. Δεν είμαι σαδιστής – τουλάχιστον όχι με την ευρεία έννοια – αλλά υποστηρίζω τη μέδοδο του χτυπήματος.»
Ο πόνος λειτουργεί σαν προειδοποίηση, έτσι ώστε το άτομο δεν αφήνει καμία προσβολή, ενόχληση, θυμό, τεμπελιά, θλίψη ή απελπισία να μπει στο δρόμο του για το επόμενο επίτευγμα.
Η μέθοδος στην πράξη
Η Νατάσα, πρώην χρήστρια, δέχεται 60 χτυπήματα σε κάθε επίσκεψη. Όπως δηλώνει δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία:
«Με κάθε μαστίγωμα ουρλιάζω και πιάνομαι σφιχτά από το χειρουργικό τραπέζι.  Είναι πόνος τσουχτερός, αγωνιώ πραγματικά και όλο μου το σώμα τρέμει. Πολλές φορές με πιάνουν τα κλάματα. Είναι πραγματικά δυσάρεστο - αλλά μετά από κάθε συνεδρία, μπορώ να δω ότι λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει δουλέψει για μένα. Αλλά αυτή η θεραπεία δεν είναι για τιμωρία μου επειδή ήμουν χρήστης ηρωίνης. Λειτουργεί λόγω της επίδρασης στο σώμα μου - η απελευθέρωση αυτών των ενδορφινών - που μας επιτρέπει να απαλλαγούμε από τον εθισμό. Ο πόνος βοηθά να κατανοήσω τους κινδύνους που έχω προκαλέσει στον εαυτό μου, πώς θα σκότωνα τον εαυτό μου έτσι απλά.»
Προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας
inside_Andrew_is_caned_by_Marina_2
Πολλοί ασθενείς γίνουν επιθετικοί κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού, αλλά οι γιατροί στρέφουν αμέσως λεκτικά αυτή την οργή ενάντια στην αιτία του εθισμού τους, με άλλα λόγια, τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.
Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που μερικοί ασθενείς «τη βρίσκουν» με τα χτυπήματα.
«Εάν κάποιοι αισθάνονται την οποιαδήποτε σεξουαλική ευχαρίστηση από αυτό, τότε θα σταματήσουμε αμέσως» λέει ο γιατρός. «Η θεραπεία μας δεν αφορά τίποτε τέτοιο. Αν ψάχνουν για κάτι τέτοιο, υπάρχουν πολλά άλλα μέρη για να πάνε».
Κόστος και διάρκεια θεραπείας.
Οι ασθενείς πληρώνουν 3.000 ρούβλια (περίπου 80 ευρώ) για μια συμβουλευτική συνεδρία και τα (απαραίτητα) χτυπήματα. Πρέπει να υποβληθούν σε δύο συνεδρίες  την εβδομάδα για τρεις μήνες. Όταν τελειώσει η θεραπεία, ακολουθούν επισκέψεις παρακολούθησης, μία κάθε τέσσερις εβδομάδες για το επόμενο έτος. Οι ηλικίες των ασθενών - άνδρες και γυναίκες – είναι από 17 εως 70 ετών.

Πηγή : the insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: