ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι υπερμαναθωνοδρόμοι Σέργιος Νικολαΐδης και Νίκος Θάνος στο 24ωρο Δανίας και Ισπανίας


Οι υπερμαναθωνοδρόμοι Σέργιος Νικολαΐδης και Νίκος Θάνος στο 24ωρο Δανίας και Ισπανίας
Κείμενο: Κώστας Πατίνιος


Οι Δυο Αθλητές έλαβαν μέρος στο 24ωρο στην πόλη Ααρχους της Δανίας  που έγινε στις 5 με 6 Ιανουαρίου 2013. Ο Σέργιος Νικολαΐδης  διένυσε  164km και ο Νίκος Θάνος 157 km καταβάλλοντας την 9η και 12η θέση αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές λόγο των ιδιαιτεροτήτων της πίστας (κλιστος χώρος 251μ η στροφή ,έλλειψη καθαρού αέρα και ιδιόμορφο τερέν) επέλεξαν να βραβεύσουν όλους όσους ξεπέρασαν τα 160χιλιομετρα. Λεπτομέρειες  στο site του αγώνα (www.aarchus1900.dk)

Επίσης ο  Νίκος Θάνος έλαβε μέρος στις 15-16 Δεκεμβρίου στο 24ωρο της πίστας του αθλητισμού της Βαρκελώνης στην Ισπανία μήκους 430μ όπου διένυσε 150 χιλιόμετρα  Λεπτομέρειες  στο site του αγώνα (www.corredors.cat).

Οι συμμετοχή των αθλητών στους ποιο πάνω αγώνες εντάσσονται στα πλαίσια της προετοιμασίας τους ενόψει του φεστιβάλ υπεραποστάσεων που θα διεξήχθη τον Μάρτιο στο «Ελληνικό» από τον σύλλογο Ελλήνων Ημεροδρόμων.

Την προσπάθεια των αθλητών στηρίζει το γυμναστήριο FIT&FUN (http://www.facebook.com/fitnfungym) Λευκωσίας  που στης 9/2/2013 διοργανώνει το FIT&FUN CHALLENGE 10km στα βουνά της μονής Σταυροβουνιου , ένα αγώνα με έντονες υψομετρικές διαφορές σε μόλις 10 km.

Δεν υπάρχουν σχόλια: