ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι οπαδοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που πηγαν στις συγκεντρώσεις συμφωνουν με αυτά;

Έρχονται οι νέες «λυπητερές» της εφορίας

Έρχονται οι νέες «λυπητερές» της εφορίας

Καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα που τη στηρίζει δεν θα «βομβάρδιζε» με σημειώματα της εφορίας τους ψηφοφόρους λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται ότι τους ξέχασε κιόλας. Απλώς, μετέθεσε για λίγες εβδομάδες αργότερα τις αποστολές.

Κατά συνέπεια, όσοι έσπευσαν να χαρούν, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι απλώς βιάστηκαν. Όπως επίσης βιάστηκαν και όσοι πίστεψαν ότι επειδή δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα οι νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, όπως λέγεται και γράφεται πάνω από έναν μήνα, σημαίνει ότι δεν θα γίνουν κιόλας.

Αντιθέτως, αυτή θα είναι μια από τις βασικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διεκπεραιώσει ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα πάει να αναλάβει καθήκοντα στη θέση του απερχόμενου κ. Φίλιππου Σαχινίδη. Οπερ σημαίνει ότι όλοι οι συνήθεις ύποπτοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να υποδεχτούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (αλλά και ό,τι έχει απομείνει σε επιδόματα),ύψους 11,5 δις ευρώ.

Αυτό θεωρείται και είναι αδιαπραγμάτευτο. Το μόνο που συζητείται είναι αν η χρονική διάρκεια αυτού του πακέτου θα είναι διετής ή τριετής. Στην πράξη, όμως, ακόμα κι αυτό πολύ μικρή διαφορά θα κάνει στο τέλος της ημέρας.

Το συμπέρασμα; Μετά τις εκλογές και αμέσως μόλις σχηματισθεί νέα κυβέρνηση – όποια και αν είναι αυτή, όπως μονότονα επαναλαμβάνεται – η εφορία θα στείλει τις «λυπητερές» που επίτηδες έχουν καθυστερήσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα αρχίσουν το νέο ψαλίδισμα σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς νέα αναβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: