ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Υπό διάλυση η "Δημιουργία ξανά!" Χρυσαφι πιάνει ο Μανος σκ......γίνεται


Υπό διάλυση η  
Υπό διαλυση η "Δημιουργία ξανά!" Η συστρατευση Τζήμερου με τον Βαλλιανάτο και τον Μάνο, οδήγησε στην αποχώρηση των περισσοτέρων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Λουκόπουλο. Οι αντιδράσεις στο facebook της κόμματος ήταν τέτοιες, που ανάγκασαν τους διαχειριστές να απαγορέψουν την ανάρτηση νέων θεμάτων και να ανεβάσουν ένα εκτενές μήνυμα, στο οποίο ξεκαθαρίζουν ότι ο Θάνος Τζήμερος... "κρατά το λόγο του και θα συνεργαστεί με τη Δράση και τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, παρά τις διαφωνίες". Αυτό εκλαμβάνεται από τους υπόλοιπους, ως προσπάθεια να "βολέψει" τον εαυτό του ως βουλευτή και ότι τους χρησιμοποίησε για να ανέλθει πολιτικά. Ο δαιμόνιος διαφημιστής από το Βόλο (στα χνάρια του Πέτρου Κωστόπουλου....) επιστρέφει από τις Βρυξέλες και καλείται να δώσει εξηγήσεις.

ένα τυχαίο σχόλιο: Εϊμαι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ΔΞ, αλλά το κέιμενο της ανάρτησης 
είναι επιεικώς απαράδεκτο. Προσωπολατρικό, αυταρχικό, αφοριστικό. Σχεδόν μου 
θυμίζει λογίδριο ηγέτη θρησκευτικής αίρεσης. Αποφασίστηκε η φίμωση κάποιων 
στελεχών που διαφωνούν, αν κατάλαβα καλά;
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Καλημέρα σε όλες και όλους,

Όπως ήδη ξέρετε ή θα μάθετε σε λίγες ώρες με λεπτομέρειες και ονόματα, υπήρξαν και εσωκομματικές αντιδράσεις σε ανώτατο επίπεδο για την συμφωνία σύμπραξης "δημιουργία, ξανά!" με τη ΔΡΑΣΗ. Ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και η πλειοψηφία των ανθρώπων που ψήφισαν και υποστήριξαν αυτή την συμφωνία όμως, έχουν μάθει στη ζωή τους να μην παίρνουν το λόγο τους πίσω.


Αν δεν μας αρέσει κάτι, σηκωνόμαστε και το το λέμε με θάρρος δημόσια σε όλους. Αυτό έκανε και αυτό κάνει ο Θάνος Τζήμερος με συνέπεια τους τελευταίους έξι μήνες και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Φτιάξαμε ολόκληρο κόμμα γι αυτό και μόνο το λόγο: Γιατί δεν μας άρεσε αυτό που βλέπαμε!
Δώσαμε τα χέρια με τους συναδέλφους μας και φίλους στη ΔΡΑΣΗ. Για μας αυτό είναι ένα συμβόλαιο τιμής. Θα το τιμήσουμε μέχρι τέλους.
Στα κόμματα, στα σωματεία, στους συλλόγους, ακόμα και στις ποδοσφαιρικές ομάδες είναι συνηθισμένο το φαινόμενο μια μειοψηφία, ισχυρή ή όχι για διάφορους λόγους, λογικούς ή όχι, να διαφωνεί με τον Πρόεδρο ή την πλειοψηφία. Δεκτό.
Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι η έλλειψη αξιοπρέπειας και σεβασμού των αξιών που πρεσβεύουμε. Έτσι για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια όλων, αποφάσισα με συνοπτική διαδικασία χθες αργά το βράδυ να σταματήσουμε προσωπινά την δυνατότητα αναρτήσεων εδώ, για να αποφύγουμε εκτροπές μελών και φίλων. Το Group θα ξανανοίξει σύντομα για αναρτήσεις. Σχόλια μπορείτε να κάνετε ελεύθερα.
Εντωμεταξύ προχωράμε. Οι εκλογές πλησιάζουν, οι προθεσμίες του ΥΠΕΣ τρέχουν, εμείς τρέχουμε να τις προλάβουμε και η Ευρώπη έχει στρέψει την προσοχή της σε αυτό το μικρό κόμμα που ήταν η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών της 6ης Μαϊου.
Ο Θάνος έρχεται σήμερα από τις Βρυξέλλες με νέα για την Ελλάδα και τη "δημιουργία, ξανά!". Θα σας τα πει ο ίδιος αργότερα :-)
Φίλες και φίλοι,
Το τρένο έχει ξεκινήσει και τρέχει. Επόμενος σταθμός οι εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Δεν σταματάμε. Δεν θα προλάβουμε αν σταματήσουμε τώρα ή αργότερα. Έτσι είναι η πολιτική, έτσι είναι η ζωή. Σκληρή καμιά φορά, δύσκολη, αλλά αληθινή.
Όσοι συμφωνούν με μας γινόμαστε σύντροφοι αδέρφια και προχωράμε. Με όσους διαφωνούν θα μείνουμε φίλοι ή απλοί γνωστοί με αξιοπρέπεια και σεβασμό γιατί οι ιδεολογικές διαφορές δεν πρέπει να οδηγούν σε τσακωμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Ο Θάνος είναι μεγάλο παιδί και έχει άποψη. Το έχετε καταλάβει πόσο ισχυρή άποψη έχει όσοι τον παρακολουθείτε από καιρό. Δεν έχει ανάγκη από "προστάτες" ούτε από "φίλτρα ιεδεολογικής καθαρότητας". Δεν τα αντέχει άλλωστε.
Τα πράγματα είναι απλά: Όσοι συμφωνούν με τον Θάνο πολιτικά, τον στηρίζουν και τον ακολουθούν στην πολιτική. Για όσους διαφωνούν το μόνο που ζητώ είναι να μην στέκονται εμπόδιο στην πορεία μας, να μην μας βάζουν τρικλοποδιές. Ας κάτσουν στην άκρη και όλα καλά. Αυτό μόνο.
Το ποτάμι που λέγεται "δημιουργία, ξανά!" δεν σταματάει με φράγματα, σαρώνει τα πάντα!
με εκτίμηση,
Ο Γραμματέας Γιώργος Δ. Δεληκούρας  
Αναδημοσίευση απο http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: