ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Συνελήφθη μαθήτρια με ηλεκτρονικό σκονάκι στις Πανελλήνιες

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας κατά την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα της Βιολογίας.
Η ανήλικη κοπέλα προφασίστηκε ότι θέλει να πάει στην τουαλέτα, όπου, μετά τη σχετική άδεια που έλαβε, κατευθύνθηκε συνοδευόμενη από επιτηρήτρια.
Η τελευταία αντιλήφθηκε κάποιες ύποπτες κινήσεις και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Πάνω της βρέθηκε μία ηλεκτρονική συσκευή υποκλοπής και το κινητό της τηλέφωνο.
Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι στο κόλπο ήταν άλλα δύο άτομα. Πρόκειται για έναν 23χρονο, που προμήθευσε την υποψήφια με την ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου, και μία 22χρονη που επρόκειτο να μεταδώσει τις απαντήσεις των θεμάτων μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής στην υποψήφια.
Οι δύο ενήλικες συνελήφθησαν και δικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης που τους επέβαλε ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.
Αντιθέτως, η 17χρονη, της οποίας το γραπτό μηδενίστηκε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο δικαστήριο ανηλίκων Κοζάνης. Αφού έλαβε ρητή δικάσιμο αφέθηκε ελεύθερη.
 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: