ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Κλήση υπόπτων για τα κομματικά θαλασσοδάνεια

Καταιγιστικές είναι οι δικαστικές εξελίξεις σε ό, τι αφορά στο οικονομικό σκάνδαλο των δανειοδοτήσεων των κομμάτων, μετά το απόρρητο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που αποκάλυψε στις 5 Απριλίου η zougla.gr.
Από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος απεστάλησαν κλήσεις σε δεκάδες ανώτερα στελέχη τεσσάρων πιστωτικών Ιδρυμάτων που ενέκριναν τις δανειοδοτήσεις -κατά κύριο λόγο- σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ύψους 252 εκατ. ευρώ, με μοναδικό εχέγγυο τις κρατικές επιχορηγήσεις του μέλλοντος.
Κατά πληροφορίες, ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης έχει καλέσει για την παροχή εγγράφων εξηγήσεων, με την ιδιότητα του υπόπτου, περισσότερα από 70 στελέχη που συμμετείχαν στη διαδικασία έγκρισης των δανείων. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας, ενώ με την ολοκλήρωση της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης θα ασκηθούν οι διώξεις.
Η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης επιταχύνθηκε μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της ΤτΕ που αποκάλυπτε το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου. Μεταξύ άλλων αναφερόταν και η υπόθεση της «Αγροτικής», από την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβαν 92 εκατ. και 106 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με μοναδικό εχέγγυο τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων μέχρι και το 2018!

Δεν υπάρχουν σχόλια: