ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: "Δεν είναι για παιδιά τα κείμενα μου" - "Oυδέποτε θα έδινα τέτοιο κείμενο στις Πανελλαδικές"

Η ακαδημαϊκός και πρύτανης του πανεπιστημίου της Σορβόννης δηλώνει στο «Βήμα» ότι ουδέποτε θα έδινε τέτοιο κείμενο στις Πανελλαδικές. Σωρεία προσφυγών από τους γονείς των υποψηφίων που έλυσαν το «δύσκολο» θέμα της Φυσικής
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Δεν είναι για παιδιά τα κείμενα μου»
 
 
 
«Αν επέλεγα εγώ θέματα για τις εξετάσεις δεν θα έβαζα ποτέ κείμενο της Αρβελέρ»... Αυτό λέει στο «Βήμα» η ίδια η ακαδημαϊκός κυρία Ελένη Αρβελέρ σχολιάζοντας την επιλογή κειμένου της για την αρχαία τέχνη στα ερωτήματα τα Έκθεσης, την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Γράφω δύσκολα, δεν είναι για παιδιά τα κείμενα μου» λέει η κυρία Αρβελέρ. «Στην Γαλλία, όπου ως πρύτανης δίνω εγώ τα θέματα στα σχολεία, ποτέ δεν έδωσα τέτοια θέματα. Ουδέποτε θα έδινα εγώ τέτοιο κείμενο. Τι δίνετε εδώ στα παιδιά; Τι πράγματα είναι αυτά;» αναρωτιέται. Και συνεχίζει χαριτολογώντας: «Εγώ όταν μιλώ οι μεταφραστές τρέμουν. Σε δυο ανθρώπους τρέμουν. Σε εμένα και τον Βενιζέλο…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: