ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ε ρε τρελλα !!! Με γερμανικό σταυρό στο χέρι η σύζυγος του Μιχαλολιάκου

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η εικόνα της συζύγου του Μιχαλολιάκου, η οποία κατά την άφιξή της στη Βουλή, φορούσε στο αριστερό της χέρι ένα ευμέγεθες δαχτυλίδι με μαύρο σταυρό, γνωστό και ως «Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών».
Το συγκεκριμένο έμβλημα έχουμε δει πολλές φορές ραμμένο πάνω σε στολές των SS, αλλά και σε αρκετές σημαίες νεοναζί ενώ ακόμα και σήμερα «κοσμεί» τα Γερμανικά άρματα μάχης.

Ο Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, που απενέμετο για να αναγνωρίσει εξαιρετική γενναιότητα στο πεδίο της μάχης.

Μάλιστα πετέλεσε το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, μετά τον Μεγάλο Σταυρό του Σιδηρού Σταυρού, ο οποίος απενέμετο σε νικηφόρους στρατηγούς και απενεμήθη μόνο μία φορά κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Χέρμαν Γκέρινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: