ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Financial Times: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα πιο λογική από το καθεστώς λιτότητας

financial-times.jpg

Ο Wolfang Munchau, εκ των κορυφαίων αναλυτών των Financial Times, δημοσίευσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας μια ενδιαφέρουσα και υποστηρικτική στις αντιμνημονιακές πολιτικές άποψη.
"Από τις τέσσερις, η χειρότερη επιλογή είναι για την ακρίβεια μία. Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταλήξει με 10 έτη ύφεσης, μία αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ και την πιθανότητα κατάλυσης της δημοκρατίας.
Θεωρώ ότι η προσέγγιση του κ. Τσίπρα είναι πολύ ριψοκίνδυνη. Όμως, μπορώ να αντιληφθώ για ποιους λόγους οι Έλληνες πολίτες θα τον υπερψήφιζαν. Η θέση του είναι σίγουρα πιο λογική από το καθεστώς λιτότητας, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει καμία προοπτική οικονομικής ανάκαμψης. Αυτή είναι η Γερμανία στις αρχές του 1930, για άλλη μια φορά.

Αυτό δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το αθέτηση πληρωμών αργότερα ή αθέτηση πληρωμών τώρα. Θα προτιμούσα μια χρεοκοπία αργότερα, επειδή αυτό θα επέτρεπε μια ομαλότερη δημοσιονομική προσαρμογή, την εφαρμογή λογικών μεταρρυθμίσεων και την αύξηση των πιθανοτήτων να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη". 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: