ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Αλλο ποδι ειχε προβλημα, αλλο εγχειρησαν !

Λάθος πόδι χειρούργησαν σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης
Με ανοιχτό το στόμα έμεινε ο γιος μιας 87χρονης όταν μετά την εγχείρηση που της έκαναν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης διαπίστωσε ότι άλλο πόδι είχε «ρωγμώδες κάταγμα» και άλλο χειρουργήθηκε!

Όταν ενημέρωσε τους γιατρούς εκείνοι προσπάθησαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, λέγοντας του, μάλιστα, ότι και το άλλο πόδι είχε πρόβλημα!

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός» την ημέρα που η 87χρονη θα εγχειριζόταν ο τραυματιοφορέας, που πήγε να την ετοιμάσει για την επέμβαση, τη ρώτησε ποιο πόδι πονάει και η 87χρονη να του έδειξε το άλλο πόδι από το σπασμένο, το οποίο πονούσε λόγω αρθρίτιδας!

«Είναι από αυτά που εύχεσαι να μη συμβούν ποτέ σε νοσοκομείο. Και όμως, μπορεί να συμβεί όταν μια σειρά παρεξηγήσεων-παραλείψεων "συνωμοτήσουν” για να γίνει», λέει στην εφημερίδα στέλεχος της διοίκησης του νοσοκομείου.

Δυο μέρες μετά, πάντως, η ηλικιωμένη γυναίκα χρειάστηκε να ξαναμπεί στο χειρουργείο, για να γίνει επέμβαση αυτήν τη φορά στο σωστό πόδι. Οι συγγενείς κατήγγειλαν το περιστατικό στο «Γραφείο του Πολίτη», που προσφάτως ιδρύθηκε και λειτούργησε από τη διοίκηση του ιδρύματος, μόλις πριν από ένα μήνα περίπου.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ιδρύματος και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρήστος Θεοδώρου, διέταξε να γίνει ΕΔΕ, την οποία θ’ αναθέσει σε ορθοπαιδικό από νοσοκομείο της Αθήνας.

Με «δεμένα χέρια» είναι και ο νέος διοικητής Δημήτρης Κατσιφαράκης αφού δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί ο διορισμός του και δεν έχει τυπικά την αρμοδιότητα να πάρει πρωτοβουλίες για τέτοιου είδους σοβαρές διοικητικές πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: