ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Τα πρώτα κέρδη για τους Έλληνες έφτασαν ήδη

Πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο Μνημόνιο οι ΕυρωπαίοιΠΑΣΟΚ ΝΔ καταδικάστηκαν  πριν μια εβδομάδα και τα πρώτα κέρδη είναι εδώ
Οι έξι υποχωρήσειςτων Ευρωπαίων στο Μνημόνιο.
Το ενδεχόμενο «βελτίωσης» των όρων του μνημονίου σε έξι βασικά σημεία, με την προϋπόθεση ότι θα σχηματισθεί ελληνική κυβέρνηση άμεσα, αφήνουν ανοιχτό στελέχη της Κομισιόν.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Real News, μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα σχηματιστεί το συντομότερο, θα αποτελούσε τον καταλληλότερο συνομιλητή για πιθανές τροποποιήσεις του μνημονίου.
Τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί ευνοϊκότερη συμφωνία για την ελληνική πλευρά, είναι σύμφωνα με την εφημερίδα τα ακόλουθα:
1. Παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς
Βασικότερη αιτία για τη συγκεκριμένη «μεταστροφή» της Κομισιόν φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών που ουσιαστικά απέρριψε τους επαχθείς κοινωνικά όρους του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: