ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Συνέλαβαν Ινδό πανεπιστημιακό ως…. «λαθρομετανάστη»! Καλά που δεν τον πετυχε η Χρυση Αυγή να τον ξυλοφορτωσει

Ο καθωσπρέπει κύριος Ράι, ελάχιστα πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, όσον αφορά κυρίως στο σκηνικό της ελληνικής κοινωνίας, αλλά προφανώς εξαιρετικά ενημερωμένος για τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας, αποφάσισε να δεχθεί την πρόσκληση του Οικονομικού Πανεπιστημίου και να διδάξει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.


Dr Shailendra Kumar Rai
Dr Shailendra Kumar Rai
Ήταν προφανώς ένα λάθος. Αλλά ο κύριος Ράι δεν μπορούσε να το προβλέψει. Προσερχόμενος στην ΑΣΟΕΕ, για να επιτελέσει το έργο του, συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας, οι οποίες τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιούνται στο κυνήγι μεταναστών… Εν προκειμένω, διότι είναι μελαμψός. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., όπως πάντα από υπερβολικό ζήλο και έλλειμμα τακτ, δεν έδωσαν σημασία στις διαμαρτυρίες του, άλλωστε μιλούσε στ’ Αγγλικά και τον προσήγαγαν στο Α.Τ. της Μιχαήλ Βόδα.

Έπειτα από παρέμβαση της Πρυτανείας, οι Αρχές τον άφησαν ελεύθερο, αλλά ο κ. Ράι θα το σκεφτεί δέκα φορές να ξαναπατήσει το πόδι του σ’ αυτή τη χώρα. Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Ο κ. Ράι είναι καθηγητής στην Ινδία και άρα διδάσκει φοιτητές. Είναι, λοιπόν, φυσικό να τους περιγράψει την περιπέτειά του και ταυτόχρονα να απαντήσει στα ερωτήματά τους.

Σημειωτέον ότι η Ινδία αποτελεί τον πυρήνα παραγωγής υψηλού επιπέδου επιστημόνων τις τελευταίες δεκαετίες στη μακροοικονομία, στα μαθηματικά, τη φυσική, την ιατρική, την αστροφυσική και την πυρηνική φυσική.

Ας αναλογιστεί η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. το πώς κατάφεραν, διότι προφανώς προσπάθησαν, να συλλάβουν το λάθος άτομο… τη λάθος στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: