ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

«Μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη»


Ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι αποτελεί μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, καθώς οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα και στην Άγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να κατανοήσει ότι η πολιτική της λιτότητας υπέστη συντριπτική ήττα. «Ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή για να ξημερώσει μια καινούργια μέρα στην πατρίδα, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο αποτελούν μειοψηφία, οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία, καθώς ο λαός κατανοεί ότι η εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα από το μνημόνιο».
Αφού διαβεβαίωσε τους έλληνες πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος, αλλά και της ευθύνης που του αναθέτει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος τόνισε ότι κατανοεί ότι η μεγάλη άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά «επιβράβευση της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ανατρέψει το μνημόνιο»
«Μόνη μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Από αύριο ξεκινάμε συνεννόηση με τις δυνάμεις της Αριστεράς. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για το λαό και τον τόπο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: