ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Πυρηνική ενέργεια τέλος για την Ιαπωνία



_60052427_014669123-1Ξεκίνησε το Σάββατο η διαδικασία διακοπής λειτουργίας του τελευταίου πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ιαπωνία, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης που θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, ενώ παραμένει ασαφές το εάν και πότε θα ξαναλειτουργήσει.
 Η χώρα μένει, πλέον, χωρίς πυρηνική ενέργεια.
Η εταιρία Hokkaido Electric Power (Hepco) ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διακοπή του αντιδραστήρα Tomari 3, του τελευταίου που λειτουργούσε από τους 50 συνολικά της χώρας.
Η απόφαση διακοπής της λειτουργίας του αντιδραστήρα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, οι οποίοι ζητούν την επανεκκίνηση των αντιδραστήρων για να αποφευχθεί η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Για πρώτη φορά από το 1966, η Ιαπωνία θα ζει χωρίς πυρηνική ενέργεια. Η κυβέρνηση επιθυμεί να θέσει ξανά σε λειτουργία κάποιους από αυτούς στο μέλλον, συναντά όμως σφοδρές αντιδράσεις από τους τοπικούς πληθυσμούς και την αντιπολίτευση.
Καθώς η χώρα στρέφεται στα ορυκτά καύσιμα για την κάλυψη των αναγκών της, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στις οποίες οφείλεται η κλιματική αλλαγή, ξαναπαίρνουν την ανιούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: