ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Νέο «χτύπημα» χάκερς στη Sony


Χάκερς παραβίασαν διαδικτυακούς τόπους της Sony σε τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, όπου έκλεψαν στοιχεία περίπου 8.500 λογαριασμών Ελλήνων χρηστών, αν και, κατά την εταιρεία, δεν κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Η Sony, σύμφωνα με το Ρόιτερ και το Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε γνωστό ότι ανακάλυψε την κυβερνο-επίθεση την Κυριακή. Αφορούσε στην υπηρεσία Greek Sony Music Entertainment. H εταιρεία, μόλις αντιλήφθηκε την παραβίαση, σταμάτησε τη λειτουργία της online υπηρεσίας, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας.
Η ιαπωνική εταιρεία, που έχει μπει στο στόχαστρο των χάκερς εδώ και κάποιο διάστημα (με αποκορύφωμα την μαζική κυβερνο-επίθεση στο δίκτυο του Playstation και στην υπηρεσία Qriocity, με την οποία οι χάκερς παραβίασαν πάνω από 100 εκατ. λογαριασμούς), ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση και στην Ταϊλάνδη.
Στον οικονομικό τομέα, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει για το τελευταίο οικονομικό έτος (με λήξη 31 Μαρτίου 2011) μεγάλες ζημιές, ύψους περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς, εκτός από τους χάκερς, η Sony, όπως και άλλες ιαπωνικές εταιρείες, έχει να αντιμετωπίσει επίσης προβλήματα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: