ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Λαλάει σιγά σιγά ο κόσμος. Εν πτήσει καβγάς οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση

Επιβατικό αεροπλάνο Μπόϊνγκ 737-800 της νορβηγικής Air jet, με 120 επιβάτες, έκανε έκτακτη προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, όταν ξέσπασε εν πτήσει καβγάς ανάμεσα σε τρείς από τους επιβάτες, ανέφερε η αστυνομία της Δανίας. Το αεροπλάνο έκανε δρομολόγιο από τη Νορβηγία προς την Κύπρο.

Ένας 29χρονος, προφανώς σε κατάσταση μέθης, ούρησε στο διάδρομο του αεροσκάφους στην καμπίνα των επιβατών, για να καταλάβει εν συνεχεία μία από τις θέσεις, που προορίζονται για το πλήρωμα της καμπίνας.
Αρνούμενος να επιστρέψει στη δική του θέση, ο νεαρός άντρας φιλονίκησε έντονα με δύο συνεπιβάτες του παραπλήσιας ηλικίας, οπότε ο πιλότος αποφάσισε να οδηγήσει το αεροσκάφος για προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Κοπεγχάγης. Οι τρείς αυτοί επιβάτες κρατήθηκαν από τη δανική αστυνομία, μέχρι να συνέλθουν από τη μέθη.
Από την Κοπεγχάγη, το αεροπλάνο, με περίπου 45λεπτη καθυστέρηση απογειώθηκε γιά την Κύπρο, χωρίς επίσης μία γυναίκα η οποία στο μεταξύ αποβιβάστηκε.
Ο 29χρονος δημιούργησε αναστάτωση ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα. Πιθανόν να κατηγορηθεί για «αντίσταση κατά της Αρχής», όπως και να καταβάλει στην αεροπορική εταιρεία αποζημίωση γι' αυτήν την έκτακτη προσγείωση, ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας και της Air jet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: