ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πέμπτη ημέρα για τους "Αγανακτισμένους" στο Πανευρωπαικό ραντεβού


Οι "Αγανακτισμένοι" μάλλον ήρθαν για να μείνουν. Για πέμπτη μέρα σήμερα συγκεντρώνονται μαζικά, με τα κατσαρολικά τους, στο Σύνταγμα
 
Πέμπτη ημέρα για τους Αγανακτισμένους και πανευρωπαϊκό ραντεβού σήμερα
και σε πλατείες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας διαδηλώνοντας ενάντια στο μνημόνιο, την κυβέρνηση και τους υπαίτιους της κρίσης.

Χθες, την τέταρτη ημέρα των συγκεντρώσεων όσο νύχτωνε τόσο περισσότεροι οι "Αγανακτισμένοι" που συγκεντρώνονταν για τέταρτη συνεχή βραδιά στο Σύνταγμα. Άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς το απόγευμα και είχαν και σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Άλλοι είχαν μαζί τους κατσαρόλες που τις χρησιμοποιούν ως "κρουστά" και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".
Στο μεταξύ, μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει τη συγκέντρωσή των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα "μόδα των τεχνολογιών" και "ανώδυνη εκτόνωση" που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική. Οι διαδηλωτές του απάντησαν με ειρωνικά συνθήματα.

Τέλος με επιστολή του συμπαρίσταται στους "Αγανακτισμένους" ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: