ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Γι αυτούς η θανατικη ποινη δεν ακούγεται και τοσο άσχημη


Απόστρατος αστυνομικός πίσω από τη δολοφονία των αστυνομικών


Ένας απόστρατος αστυνομικός, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος έφυγε από το Σώμα το Μάρτιο του 2011 για λόγους υγείας, είναι ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες που είχαν επαφές με στη σπείρα που βρίσκεται πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη, την 1η Μαΐου 2011, με θύματα δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.- χωρίς ωστόσο να είναι άμεση η εμπλοκή του με το φονικό.

Στην 9μελή συμμορία συμπεριλαμβάνονται δύο αλλοδαποί που διέθεσαν το αυτοκίνητο μάρκας VOLVO στους δράστες της συμπλοκής με τους Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όχημα το οποίο είχαν αφαιρέσει από την έκθεση αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία.
Οι εννέα -8 αλλοδαποί και ο ένας Έλληνας αστυνομικός- κατηγορούνται για «Σύσταση και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές», «Ληστείες», «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας» κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, για παράβαση του Νόμου «Περί ναρκωτικών» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».
Παράλληλα, οι ίδιοι μαζί με άλλους συνεργούς τους που διαφεύγουν τη σύλληψη και αναζητούνται, πριν από ένα έτος περίπου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες και κλοπές εις βάρος καταστημάτων εμπορίας και φύλαξης αυτοκινήτων, σε οικίες και σε διάφορα άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.
Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν τους στόχους, άλλοι εισέρχονταν σε αυτούς, αφαιρώντας αντικείμενα, άλλοι περιφρουρούσαν τους χώρους – στόχους κατά τη διάρκεια της κλοπής (τσιλιαδόροι)  και άλλοι προωθούσαν - πουλούσαν τα αφαιρεθέντα είδη (αυτοκίνητα - εργαλεία κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: