ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μειώνεται ο ΦΠΑ στη Ελλάδα

vat2Η τρόικα εμφανίζεται θετική στο να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, έτσι ώστε να γίνει ένα βήμα πιο κοντά προς την πολιτική συναίνεση, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ελλάδα και τρόικα έχουν συμφωνήσει σε μείωση του ΦΠΑ, με αντάλλαγμα την περιβόητη συναίνεση στα σκληρά μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις.
Τα παραπάνω, δήλωσε πηγή από τη Γερμανία, επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με το Reuters, δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία" . Σε αυτό αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%, με την παράλληλη μετάταξη ορισμένων υπηρεσίων στον υψηλό συντελεστή.
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο για τη μείωση του ΦΠA προβλέπει:
Στο 20% από 23%
Mείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠA από 23% σε 20% που επιβάλλεται σε: ενδυση - υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα - είδη οικιακής χρήσης.

Στο 10% από 13%
Mείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠA από 13% σε 10% που επιβάλλεται σε: τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, εισιτήρια.

Υπηρεσίες εστίασης
Mετάταξη των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.α.) στον υψηλό συντελεστή ΦΠA. Eξετάζεται η μετάταξη στον υψηλό ΦΠA και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως των υπηρεσιών ανακαίνισης παλαιών κατοικιών κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: