ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Να παραμείνουν στην Πουέρτα δελ Σολ αποφάσισαν οι διαδηλωτές

Υπέρ της παραμονής τους στις σκηνές στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης ψήφισαν οι Ισπανοί διαδηλωτές.

Οι Ισπανοί διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν στις σκηνές που έχουν στήσει στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης και αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους που εξαπλώνεται ανά την Ευρώπη.

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας ψήφισαν αργά χθες Κυριακή υπέρ της παραμονής τους στην πλατεία μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη.
Οι επονομαζόμενοι «los indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) - δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές- έχουν κατακλύσει τις πλατείες της Ισπανίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.
Στις 22 Μαϊου το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέστη συντριπτική ήττα κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Το κίνημα «Αληθινή Δημοκρατία Τώρα», που αποκαλείται επίσης «Ισπανική Επανάσταση», έχει εμπνεύσει παρόμοιες διαδηλώσεις στο Παρίσι και στην Αθήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: