ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Χαμηλότοκα δάνεια από τουρκική τράπεζα στη Θράκη!

Χαμηλότοκα και "εύκολα" δάνεια χορηγεί τουρκική τράπεζα στη Θράκη, θέμα που έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός.
Σύμφωνα με το βουλευτή, την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες απορρίπτουν μαζικά αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια, τουρκικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προσφέρει στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια και ευνοϊκούς όρους.
Η Τράπεζα της Ελλάδας με έγγραφό της, που διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών, απαντά ότι, τα υποκαταστήματα των ξένων τραπεζών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μπορούν να ασκούν χωρίς περιορισμούς την πιστωτική τους πολιτική, όπως επίσης και να καθορίζουν τα επιτόκια.
Σχετικά με τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης τουρκικής τράπεζας σημειώνει ότι, «η συνολική χρηματοδότησή της δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα αξιόλογη.» Αναφέρει ότι, η συνολική αξία των στεγαστικών δανείων ανέρχεται σε 644 εκατ. ευρώ.
Εξ αυτών, τα 394 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για στεγαστικά δάνεια από το κατάστημα της Κομοτηνής και 250 εκατ. ευρώ από το κατάστημα Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: