ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Προσαγωγές και τραυματίες από τα επεισόδια στο κέντρο

Σε 24 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Οχτώ άτομα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών, ενώ μία κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.
Αυτή τη στιγμή τα επεισόδια βαίνουν προς εκτόνωση, καθώς μόνο μια μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών έχει κλειστεί στο Πολυτεχνείο και επιδίδεται σε κλεφτοπόλεμο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.
Αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη, ενώ κατά διαστήματα επιδίδονταν σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, έξω από το σπίτι του 44χρονου άτυχου πατέρα που δολοφονήθηκε χθες, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει ένταση.

Ομάδες που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στην οδό Πανεπιστημίου.
Η ατμόσφαιρα στο κέντρο έγινε αποπνικτική καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης για τη συμμετοχή στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Τα μπλοκ των διαδηλωτών έφτασαν στη Βουλή, όπου φώναξαν ρυθμικά «κλέφτες – κλέφτες».
Η μεγάλη πορεία των συνδικάτων ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. Η διαδήλωση πέρασε από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου από το σημείο όπου χθες έχασε τη ζωή του ένας 44χρονος πατέρας από επίθεση ληστών.
Εκεί είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δεν άφηναν την συγκέντρωση να περάσει αν δεν έψελναν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο. Κλειστή η οδός Πατησίων.
Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ενώ στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος η διαδήλωση «έσπασε» στα δύο.

Οι μισοί διαδηλωτές βρίσκονταν πάνω από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ οι άλλοι μισοί από κάτω.
Στην κορυφή της πορείας αυτή την ώρα βρίσκεται η ΠΟΕ -ΟΤΑ.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ η  οποία αποτελούμενη από περίπου 3.000 διαδηλωτές κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, και επέστρεψε και πάλι στην Ομόνοια. Κλειστές παραμένουν η οδός Σταδίου και η οδός Πανεπιστημίου.
Ρεπορταζ Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: