ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Tρεις Ιάπωνες, εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια


Τουλάχιστον τρεις Ιάπωνες, οι οποίοι κατοικούν σε μία πόλη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο όπου σήμερα σημειώθηκε έκρηξη, εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NHK, οι τρεις άνθρωποι ανήκαν σε μία ομάδα περίπου 90 ασθενών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης Φουτάμπα-μάτσι και επιλέχθηκαν τυχαία από τους γιατρούς για να υποβληθούν στις εξετάσεις που γίνονται έπειτα από ένα πυρηνικό ατύχημα.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι και οι τρεις είχαν εκτεθεί σε ραδιενέργεια, ενώ θα υποβληθούν σε ειδική πλύση για να αποβάλλουν τη ραδιενέργεια. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους δεν παρουσιάζει κάτι εκτός του συνηθισμένου, υπογράμμισε το NHK.

Εξάλλου, σύμφωνα με αξιωματούχο των ρωσικών υπηρεσιών υγείας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria-Novost, το ραδιενεργό σύννεφο που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1 μπορεί να φτάσει στη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα σε λιγότερες από 24 ώρες.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία το σύννεφο των ραδιενεργών σωματιδίων που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας θα φτάσει στην Καμτσάτκα σε λιγότερο από 24 ώρες», δήλωσε η Νατάλια Γντάνοβα της υπηρεσίας υγειονομικού ελέγχου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti.

Δεν υπάρχουν σχόλια: