ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αποφαση του δικαστηρίου δικαιωνει 166 συμβασιουχους; Η κυβέρνηση θα την δεχθει;



Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βρίσκονται από σήμερα αντιμέτωποι με μία απόφαση εφιάλτη του Μονομελούς Πρωτοδικείου που δικαιώνει 166 συμβασιούχους της καθαριότητας του Δήμου.
Ο υπουργός Εσωτερικών και ο Δήμαρχος αρνούνται να δώσουν λύση στο θέμα παρά τη κατάληψη του δημαρχείου από τους συμβασιούχους, η απόφαση όμως δημιουργεί δύο μείζονα θέματα. Πρώτον οι συμβασιούχοι διατηρούν το δικαίωμα στην εργασία τους μέχρι και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η οποία αναμένεται μετά το 2014 και δεύτερον, δημιουργείται προηγούμενο για ανάλογη δικαίωση και χιλιάδων άλλων συμβασιούχων σε όλους τους δήμους της χώρας.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο, κάνει λόγο για απόφαση-σταθμό και αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής:
«Απόφαση-σταθμός υπέρ 166 συμβασιούχων, που εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, δημοσιεύθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι 166 συμβασιούχοι διατηρούν το δικαίωμα εργασίας τους, μέχρι και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η οποία αναμένεται ως το 2014-15.
Βάσει του σκεπτικού, που αναπτύσσεται από τον δικαστή, καθοριστικό ρόλο για την απόφαση-σταθμό, διαδραμάτισε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η οποία είχε ληφθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2010, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη.
Τότε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε δεκτή τη πρόταση του δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη και είχε δεχθεί, ότι “οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.
Η απόφαση, αποτελεί πραγματικό κόλαφο για τη Κυβέρνηση και δη για τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος, υπηρετώντας πιστά τη Τρόικα και το μνημόνιο της, έχουν “παγώσει” τις προσλήψεις, σε αναλογία 1 προς 7, μετατρέποντας τη χώρα σε έναν απέραντο…ΟΑΕΔ.
Κατ’ επέκταση, μάλιστα, έχει τεράστιο αντίκτυπο και για τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ως τώρα υπάκουε “τυφλά”, τον υπουργό Εσωτερικών φτάνοντας στο σημείο, χθες, να διεξάγει , παρανόμως, Δημοτικό Συμβούλιο σε ξενοδοχείο, ώστε να ξεπεράσει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου από τους συμβασιούχους και να πετύχει την ψήφιση του προϋπολογισμού-«μαϊμού» για το 2011.
Πλέον, με “οδηγό” τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, οι χιλιάδες συμβασιούχοι σε όλους τους δήμους της χώρας, δύναται να διεκδικήσουν την εξίσωση των δικαιωμάτων τους, με τους166 συναδέλφους τους.
Η Κυβέρνηση και ο δήμαρχος Αθηναίων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πια ότι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την Τρόικα και το μνημόνιο αλλά να συντελέσουν στην ανάπτυξη της χώρας και του δήμου, αντίστοιχα. Κάτι, που έχουν αγνοήσει επιδεικτικά ως σήμερα, με καταστροφικές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: