ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Φωτογραφικη μηχανή που διωχνει το άγχος των γυναικών

Η εταιρεία Panasonic κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα φωτογραφική μηχανή (LUMIX FX77), η οποία έχει ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό. Κάνει ηλεκτρονικό «λίφτινγκ». Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή μπορεί να βελτιώνει τα σημαδια της γήρανσης, όπως τις ρυτίδες. Καθαρίζει επίσης το πρόσωπο από σημάδια και προσθέτει ρουζ, κραγιόν και σκιές ματιών!
Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά τότε μπορεί να σας χαρίσει κατάλευκα δόντια, να αλλάξει το χρώμα του δέρματος , να αφαιρέσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, να αλλάξει το μέγεθος του προσώπου και να μεγαλώσει τα μάτια στα οποία
Η φωτογραφική αυτή μηχανή φαίνεται να προέκυψε ως ιδέα από την ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση των νέων με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Συχνά στις γνωριμίες μέσω διαδικτύου ανταλλάσσονται φωτογραφίες και θα ήταν πολύ δύσκολο σε κάποιον να βελτιώσει την εικόνα του σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για να στείλει μία φωτογραφία. Τώρα το κάνει άμεσα χωρίς κόπο και έξοδα.
Αν και η αγορά ηλεκτρονικών ειδών θεωρείται κορεσμένη, η συγκεκριμένη μηχανή έχει σπάσει ταμεία στην Ιαπωνία και στις χώρες που κυκλοφόρησε..
Το κατάστημα Bic στο Τόκυο μπόρεσε να εξασφαλίσει την φωτογραφική μηχανή και να την διαθέσει μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη κυκλοφορία της. Μέσα σε λίγες ώρες όλα τα αποθέματα είχαν εξαντληθεί. Όπως ανέφερε η Akiko Enoki, «το 50% των πελατών δεν ήταν ικανοποιημένοι από τις φωτογραφικές μηχανές που είχαν μέχρι τώρα καθώς δεν αποτύπωναν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα. Τώρα μπορούν να έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 20χρονης bloger Yuka Obara, η οποία δίνει συμβουλές για μακιγιάζ μέσα από την ιστοσελίδα της στην οποία αναρτά φωτογραφίες. Η ίδια ακόμη δεν έχει δοκιμάσει τη νέα φωτογραφική μηχανή αλλά πιστεύει ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό μακιγιάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: