ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μήνυση για τραυματισμό από γαρίφαλα σε συναυλία στην Αυστραλία


Το νεοελληνικό έθιμο της ρίψης λουλουδιών σε λαϊκούς ερμηνευτές θα απασχολήσει την αυστραλιανή δικαιοσύνη!

Όλα ξεκίνησαν σε μια συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στη Μελβούρνη το 2009. Μια ομογενής, η 39χρονη Αργυρώ Μιχελάκη, υποστηρίζει ότι εκείνο το βράδυ βγήκε να διασκεδάσει, αλλά έκτοτε η ζωή της έγινε εφιάλτης.


Σε μήνυση που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι γλίστρησε στα γαρύφαλλα που πετούσαν οι θαυμαστές του τραγουδιστή, έπεσε και τραυματίστηκε. Διεκδικεί αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα, το εισόδημα που στερήθηκε αλλά και για τον πόνο και το σοκ που υπέστη.


"Αρκετός κόσμος πατούσε πάνω στα γαρύφαλλα με αποτέλεσμα το δάπεδο να γλιστράει και να είναι επικίνδυνο. Η πελάτισσά μου έπεσε, και έσπασε τον αστράγαλό της. Είναι ένα τραύμα που θα το κουβαλά σε όλη της την ζωή" είπε ο δικηγόρος της Άντριου Ντίμσι.


Η κ. Αργυρώ Μιχελάκη μήνυσε τους υπευθύνους του οργανισμού Melbourne and Olympic Parks Trust που διαχειρίζεται το στάδιο Hisense Arena όπου δόθηκε η συναυλία του Σφακιανάκη, καθώς και την εταιρία που την οργάνωσε Juggernaut Entertaiment.


H ομογενής υποστηρίζει ότι, τόσο οι υπεύθυνοι της αίθουσας όσο και οι οργανωτές της συναυλίας, ευθύνονται για τον τραυματισμό της γιατί επέτρεψαν στους θαμώνες να πετάνε γαρύφαλλα με αποτέλεσμα η ίδια να εκτεθεί σε κίνδυνο.


Ο Θόδωρος Κανατάς της εταιρίας Juggernaut Entertaiment δήλωσε ότι παλαιότερα οι θαμώνες έσπαγαν πιάτα. "Τώρα", συνέχισε, "πετάνε λουλούδια για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Είναι μια παράδοση δεκαετιών".


Ο κ. Κανατάς μας είπε ότι ξαφνιάστηκε όταν ενημερώθηκε για τη μήνυση. "Εμείς υποστηρίζουμε ότι είμαστε αθώοι" τόνισε.


Για το όλο θέμα έδειξαν ενδιαφέρον και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που έγραψαν σχετικά ρεπορτάζ.


Σύμφωνα με πληροφορίες το Melbourne and Olympic Parks Trust εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την τοποθέτηση τραπεζιών και την ρίψη γαρύφαλλων σε αίθουσές του σε μελλοντικές εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών.


Από την έκβαση της δίκης θα εξαρτηθεί και αν οι ασφάλειες θέσουν ανάλογο όρο, δηλαδή απαγόρευση της ρίψης λουλουδιών, προκειμένου να ασφαλίζουν κάποιες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: