ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αυτος λείπει απο την Ελληνική Superleague , δίπλα απο τους Μαρινάκη, Μπεό, Ψωμιάδη.

Ο Σέρσε Κόσµι και η πλούσια ιστορία του στην προπονητική απασχολούν τα ευρωπαϊκά «ταµπλόιντ»
«Πορνοπροπονητής» είναι σύµφωνα µε τη λαϊκίστικη γερµανική εφηµερίδα «Bild» ο νέος τεχνικός της Παλέρµο Σέρσε Κόσµι λόγω των ανορθόδοξων µεθόδων που χρησιµοποιεί για να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του.

Η «Bild» γυρίζει τον χρόνο σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω όταν ο Κόσµι έκανε τα πρώτα του βήµαταως προπονητής στον πάγκο της οµάδας Ποντεβέκιο που το 1990 αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήµατος. Ο Κόσµι κατάφερε να την ανεβάσει σε πέντε χρόνια στη Serie D. Ενα από τα µυστικά της επιτυχίας του ήταν οι… πορνοταινίες.

Οι εντολές του 52χρονου Ιταλού ήταν σαφείς: στην τηλεόρασητου πούλµαν που µετέφερετους παίκτες στα εκτός έδρας παιχνίδια έπρεπε να παίζονται ταινίες σκληρούπορνό γιατί βοηθούν στη βελτίωση της συνοχής της οµάδας!

«Επειτα από τόσα µεγάλα ταξίδια κατέληξα στο συµπέρασµα ότι πρέπει να διατηρείται ο ενθουσιασµός των παικτών µου. Μία οµάδα λειτουργεί καλύτερα ότανµεταξύ των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των παραγόντων υπάρχει συνοχή. ∆εν βλέπω τίποτε το κακό. Ακόµα και µία ταινία σκληρού πορνό µπορεί να δηµιουργήσει καλή ατµόσφαιρα», φέρεται να δήλωσε ο Κόσµι. «Ξεκίνησε ως αστείο αλλά όταν είδα πως αποδίδει, το καθιέρωσα».

Στη δεύτερη οµάδα του, την Αρέτσο, ο ιταλός κόουτς, µε το χαρακτηριστικό καπέλο τζόκεϊ που δεν αποχωρίζεται ποτέ από το άτριχο κεφάλι του, είχε πάει τους παίκτες σε στριπτιζάζικο όπου τρεις στρίπερ φρόντισαν να βελτιώσουν τη συνοχή της οµάδας του. Το 2003 ότανήταν προπονητήςτης Περούτζια και υπό τις εντολέςτου είχε και τον Ζήση Βρύζα είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Λουτσιάνο Γκαούτσι την απόκτηση της γερµανίδας επιθετικού Μπιργκίτ Πριντζ! Οπως φέρεται να έχει σχολιάσει ο Κόσµι «το σύστηµα τότε θαγινόταν από 4-3-3 σε 90-60-90».

Δεν υπάρχουν σχόλια: