ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νεκρός ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης;


Νεκρός ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης;


Νεκρός φέρεται να είναι ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία και ένας από τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο. Ο λόγος για τον τσετσένο Ντόκου Ουμάρωφ, ο οποίος αναφέρεται από τις ρωσικές αρχές ως νεκρός, μετά από μυστική επιχείρηση που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το Ρωσικό Επιτελείο Στρατού και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, δύο ελικόπτερα με την βοήθεια μικρής ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων βομβάρδισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με πυραύλους και ρουκέτες ένα μυστικό στρατόπεδο τσετσένων τρομοκρατών, στην Ινγκουσετία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα που φέρονται σαν τρομοκράτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Ντόκου Ουμάρωφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουμάρωφ θεωρείται ο εγκέφαλος και εκτελεστής στο μακελειό στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον περασμένο Ιανουάριο, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 36 άνθρωποι και να τραυματιστούν 180. Θεωρείται ακόμα ως ο υπεύθυνος για την βομβιστική επίθεση στο μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο του 2010 αλλά και για την δολοφονία του προέδρου της ρωσικής δημοκρατίας της Ινγουσετίας Yunus-Bek Evkurov το καλοκαίρι του 2009.

Ο Ουμάρωφ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ οι σχέσεις του με την Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν θεωρούνται κάτι περισσότερο από στενές. Πάντως, πηγές προσκείμενες σε τσετσένους αυτονομιστές αμφισβητούν ότι έχει σκοτωθεί ο Ουμάρωφ, ενώ ακόμα και το ρωσικό κανάλι Russia Today κρατάει αποστάσεις από τις επίσημες ανακοινώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: