ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στο 19.9% η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα


Στο 19,9% του πληθυσμού έφτασε στο τέλος του περασμένου έτους η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα, καθώς ο συνολικός αριθμός των συνδέσεων έφτασε τα 2.252.653, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.


Παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια του 2010 η ευρυζωνική διείσδυση της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 2,9 γραμμές ανά 100 κατοίκους, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους , η Ελλάδα στα μέσα του 2010 αποτελούσε το δεύτερο ταχέως αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό κράτος, με ρυθμό αύξησης διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Με βάση την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς, η Ελλάδα βελτίωσε στο τέλος του 2010 τη θέση της, ξεπερνώντας τη Λετονία και ανεβαίνοντας στην 22η θέση, ενώ αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, μπορεί μέχρι το τέλος του 2011 να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της, ξεπερνώντας έως και δύο ακόμη χώρες.
Όσον αφορά  την κινητή τηλεφωνία ο αριθμός των ενεργών συνδρομητών 3ης γενιάς (3G) που αξιοποίησαν υπηρεσίες δεδομένων 3G, κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με αυτά του προηγούμενου τριμήνου, φθάνοντας τους 2.786.540 (διείσδυση στον πληθυσμό 24,6%, έναντι 23,8% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010).

Από αυτούς οι 289.316 κάνουν χρήση καρτών για πρόσβαση στο Διαδίκτυο από φορητούς υπολογιστές μέσω δικτύων 3G, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: