ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις κατα της Λιβυης






Για την ετοιμότητα της Ελλάδος να διαθέσει στο ΝΑΤΟ συγκεκριμένες στρατιωτικές δυνάμεις για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενημέρωσε τη συμμαχία η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα στην περίπτωση που υπάρξει ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ να προχωρήσει σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ενισχυμένο εμπάργκο όπλων διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη F16 σε ρόλο αναχαιτίσεως, δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα για έρευνα και διάσωση, ένα ιπτάμενο ραντάρ και μία φρεγάτα με το ελικόπτερό της.

Ρόλο, εκ των  πραγμάτων θα παίξουν στην υποστήριξη των αποστολών η βάση της Σούδας και ενδεχομένως η βάση του Ακτίου. Οι βάσεις αυτές θα συμβάλλουν και στην περίπτωση που δραστηριοποιηθεί δύναμη ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ.

Για την ελληνική συνδρομή η οποία έχει και έντονο διπλωματικό σκέλος έγινε συζήτηση κατά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο.

Το ΝΑΤΟ, που είχε ζητήσει από την Ελλάδα ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα και άλλων ελληνικών αεροπορικών βάσεων θα συγκεντρώσει αύριο τις διατιθέμενες δυνάμεις από όλες τις χώρες και βάσει αυτών θα ολοκληρώσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: