ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Ο ΣΧΟΛΑΡΧΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ – ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΩΞΗ


Την ώρα που το σάπιο πολιτικό σύστημα καταρρέει υπό το βάρος των ανομημάτων του, κάποιοι επιδιώκουν, ακόμη και τώρα, να τακτοποιήσουν τους «λογαριασμούς» τους. Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτης και επικεφαλής των 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, δεν έμαθε τίποτε από την πρόσφατη δημόσια διαπόμπευση που του επεφυλάχθη, όταν επιχείρησε τρις να περάσει τροπολογία για την αυτοματοποίηση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εξυπηρετώντας συμφέροντα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών Σχολείων. Σήμερα, παρά τη νωπή λαϊκή ετυμηγορία που εξέφρασε την οργή των πολιτών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, για την αδικία και για την ανισότητα, για την εύνοια που απολαμβάνουν οι ισχυροί έναντι των αδύναμων, ο σχολάρχης Υπουργός τόλμησε το αδιανόητο. Με μια γνωμοδότηση «φάντασμα», η οποία τρέχει παράλληλα με αντίστοιχη ερώτηση του πλέον αρμόδιου για το ζήτημα Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Μπαμπινιώτης κάνει ένα απίστευτο δώρο εκατομμυρίων ευρώ στον εαυτό του και στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων που είχαν παράνομα περικόψει τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, κατά παράβαση της Διαιτητικής Απόφασης 31/2010, των γνωμοδοτήσεων του ΓΛΚ και εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και ήταν υποχρεωμένοι, μετά από δεκάδες αποφάσεις των επιθεωρήσεων εργασίας, να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα.

Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία (ΑΠ 23212/7-5-2012) προς τον Υπουργό Παιδείας, με την οποία του επισημαίνει ότι η υπογραφή του στη γνωμοδότηση αυτή συνιστά βαρύτατη παράβαση καθήκοντος. Επίσης, η Ομοσπονδία καταθέτει τα ακόλουθα ερωτήματα που σχετίζονται με το νομότυπο της διαδικασίας έκδοσης της γνωμοδότησης.

• Ποια είναι η ημερομηνία έκδοσης της γνωμοδότησης;

• Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της και ποιοι την έχουν υπογράψει (αν, πχ, την έχει υπογράψει η Υφυπουργός,  ο Γενικός Γραμματέας και η Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ή αν ο Υπουργός την υπέγραψε μόνος του προχωρώντας σε ένα αδιανόητο πραξικόπημα, παρέχοντας στον εαυτό του και στους υπόλοιπους σχολάρχες ένα θηριώδες χρηματικό ποσό).

Μπορούμε, πλέον, να πούμε με ασφάλεια πως το μέγεθος του σκανδάλου είναι ανάλογης πολιτικής βαρύτητας με το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Κι αυτό, διότι εγείρονται μείζονα ζητήματα πολιτικής, νομικής και οικονομικής φύσεως:
 
1. Πολιτικής φύσεως, διότι είναι αξιοπερίεργο ένα Υπουργείο (το Υπουργείο Παιδείας) να επισπεύδει να εκδώσει γνωμοδότηση για ένα θέμα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κι όταν μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σαφής τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας, κ.Κουτρουμάνη και η εγκύκλιος 2426/166/9-2-2012 του Υπουργείου που ξεκαθαρίζει το ζήτημα.

2. Νομικής φύσεως, διότι η απόπειρα έκδοσης γνωμοδότησης που αντιστρατεύεται, όχι μόνο τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και το εργατικό συλλογικό δίκαιο που ακόμη βρίσκεται εν ισχύι, είναι παράνομη. Είναι, επίσης, παράνομη η διαρροή του περιεχόμενου γνωμοδότησης πριν αυτή εκδοθεί, ωστόσο πολλοί σχολάρχες γνώριζαν το περιεχόμενό της εδώ και καιρό, ειδοποιημένοι μέσω επιστολής από τον πρόεδρο του ΣΙΕΙΕ!

3. Οικονομικής φύσεως, διότι, μέσω της γνωμοδότησης, χαρίζονται σκανδαλωδώς εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.

Η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε ποινική δίωξη εναντίον του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη και εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Όλοι όσοι επιχειρούν ακόμη και τώρα, την ώρα που είναι παλλαϊκό το αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη, να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τις ολιγομελείς συντεχνίες των ισχυρών, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: