ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Να επιμεριστει το ποσο στους υπευθυνους και να το πληρωσουν. Να μην πληρωσει ο Ελληνας φορολογούμενος τις καφρίλες των εγκάθετων


300.000 ευρώ αποζημίωση στον φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

Αποζημίωση 300.000 ευρώ στον φοιτητή για την «ζαρντινιέρα» του Πολύδωρα

H υπόθεση του Αυγουστίνου Δημητρίου έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα με την ονομασία «υπόθεση-ζαρτνινιέρα». Ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς κατά την διάρκεια επεισοδίων στην  Θεσσαλονίκη ξεκίνησε δικαστικό αγώνα και δικαιώθηκε τελικά από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης που του επιδίκασε αποζημίωση 300.000 ευρώ.
Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι τα σοβαρά τραύματα που έφερε ο φοιτητής οφείλονταν σε πτώση πάνω σε ζαρντινιέρα αλλά όπως αποκαλύφτηκε από τα τηλεοπτικά πλάνα ο Αυγουστίνος Δημητρίου είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς χωρίς να εξελίσσονται στο ίδιο σημείο επεισόδια.Ο Αυγουστίνος Δημητρίου που είναι σήμερα 29 χρονών είχε υποβάλει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη.
Tο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όπως αναφέρει το koutipandoras.gr του επιδίκασε πριν από δύο χρόνια, χρηματική αποζημίωση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ. Το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, το οποίο κατά πλειοψηφία επιδίκασε στον νεαρό την ίδια χρηματική αποζημίωση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
Για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, οκτώ αστυνομικοί που κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του. Το δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τον επόμενο Σεπτέμβρη ενώ για την ίδια υπόθεση έχει σχηματισθεί κατηγορητήριο και κατά του ίδιου του Αυγουστίνου Δημητρίου, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε επεισόδια πριν τον ξυλοδαρμό του. Η δίκη αυτή έχει προσδιοριστεί για τις αρχές του προσεχούς Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: