ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Χρυσές δουλειές» με ροζ ξενοδοχείο για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Απάντηση για γέλια για το ροζ ξενοδοχείο από τη Χρυσή Αυγή
Με μια «αμήχανη» ανακοίνωση, που προκαλεί γέλια για τους ισχυρισμούς της και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, η οργάνωση Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα του «Εθνους» τη Δευτέρα 30 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, αποκαλύπτεται ότι είναι συνιδιοκτήτης ροζ ξενοδοχείου στην οδό Λιοσίων, με την επωνυμία New Dream.
Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, που «φάσκει και αντιφάσκει», αναφέρεται ότι ιδιοκτήτες του ροζ ξενοδοχείου είναι μία οικογένεια Βορειοηπειρωτών.
Στην ίδια πρόταση όμως οι Βορειοηπειρώτες «ιδιοκτήτες» εμφανίζονται και ως «ενοικιαστές» του ξενοδοχείου από τους πραγματικούς κατόχους που -όπως παραδέχεται η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής- είναι η «οικογένεια της συζύγου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής», Ν. Μιχαλολιάκου.
Είναι εμφανής η σύγχυση των συντακτών της ανακοίνωσης, αφού από το κείμενο γίνεται τελικά σαφές ότι η οικογένεια Μιχαλολιάκου έχει στην ιδιοκτησία της το ροζ ξενοδοχείο. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η εταιρεία «ΛΥΔΙΑ Α.Ε.», που διαχειρίζεται το ακίνητο, ανήκει στην οικογένεια του Ν. Μιχαλολιάκου, όπως αποκαλύπτεται από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών.
Σύμφωνα με το Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΕΚ 10271) της 6ης Σεπτεμβρίου 2007, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «ΛΥΔΙΑ - ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις» στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο New Dream, είναι η εξής: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, κουνιάδος του Ν. Μιχαλολιάκου και αντιπρόεδρος είναι η σύζυγος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια.
Ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, μαζί με τον Σ. Μαρτίνο και την Αλ. Δανέλλη. Το διοικητικό συμβούλιο της «ΛΥΔΙΑ Α.Ε.», στο οποίο κατέχουν την πλειοψηφία μέλη της οικογένειας Μιχαλολιάκου, θα διοικεί την εταιρεία μέχρι και τις 27 Μαΐου 2012.
Το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή είναι «διανθισμένο» με απειλές εναντίον των δημοσιογράφων αλλά και αναφορές σε «σενάρια» κατασυκοφάντησης και παραπληροφόρησης για την οργάνωση.
Δύο... εκδοχές για την υπηκοότητα
Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής γίνεται επίσης λόγος για τον αλλοδαπό εργαζόμενο που σύμφωνα με το επίσημο αστυνομικό δελτίο της 25η Αυγούστου 2010, έπεσε θύμα ληστείας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
«Επειτα από δική μας έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, προέκυψε ότι το εν λόγω άτομο «δεν είναι ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ αλλά Ελληνας με καναδική υπηκοότητα».
Λίγη ώρα αργότερα όμως οι χειριστές της ιστοσελίδας άλλαξαν το κείμενο και αφαίρεσαν την αναφορά της καναδικής υπηκοότητας, θέλοντας να τονίσουν ότι ο εργαζόμενος που ήταν στην υποδοχή του ξενοδοχείο ήταν «καθαρός» Ελληνας με προφανή στόχο να μην καταρριφθεί ο «μύθος» ότι στις εταιρείες που ανήκουν σε Χρυσαυγίτες απασχολούνται μόνο Ελληνες εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: