ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Εμπλοκή Μπαρόζο σε υπόθεση με μίζες αλά... Άκη

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για μίζες από συμβάσεις για δύο υποβρύχια με τη Ferrostaal.Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για μίζες από συμβάσεις για δύο υποβρύχια με τη Ferrostaal.

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών της Πορτογαλίας έχει βρεθεί ο Ζοζέ Μπαρόζο για το σκάνδαλο με τις μίζες που φέρεται να έδωσε η Ferrostaal στη χώρα για την υπογραφή της αγοράς δύο υποβρυχίων στις 21 Απριλίου του 2004.
Όπως δημοσιεύει το Crash, το πορτογαλικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει το φάκελο της υπόθεσης από την εισαγγελία του Μονάχου, προκειμένου να ερευνήσει τις κινήσεις των κεφαλαίων από την γερμανική εταιρεία σε άλλες off shore εταιρείες και τη διαδρομή που ακολούθησαν οι μίζες. 
 
Την επίμαχη περίοδο πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος όπως υποστηρίζει το περιοδικό, ανταμείφθηκε από τη Γερμανία μετά την αγορά των υποβρυχίων, με τη θέση του προέδρου της Κομισίον. 
 
Οι πιέσεις των ανακριτών οδήγησαν τον πρώην πρόξενο της Πορτογαλίας στο Μόναχαο, Γιούργκεν Αντόλφ, να παραδεχτεί ότι για την αγορά των υποβρυχίων είχε διαδοχικές επαφές με τον τότε υπουργό Άμυνας, Πάουλο Πόρτας και τον Ζοζέ Μπαρόζο.
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: