ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μίκης Θεοδωράκης: Ψηφίστε κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά

Να δώσουν ένα «μεγάλο εκλογικό ”παρών”» στο μέλλον, μετά την 6η Μαΐου, καλεί τις «Σπίθες» ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Μετονομάζει την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) σε Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) και καλεί να συσπειρωθούν όλοι, διεκδικώντας την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών με κυρίαρχους άξονες την εθνική ανεξαρτησία, την παλλαϊκή εξουσία και την πατριωτική αναγέννηση.
Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου απευθύνει έκκληση στον κόσμο να ψηφίσει, κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά κόμματα.
Τέλος, καλεί τα μέλη του ΚΑΠ σαν «Σπίθες» και σαν συσπείρωση μέσα στην ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (και όχι πλέον Ε.ΛΑ.Δ.Α.) να δουλέψουν «με φιλοδοξία να την καταστήσουμε τόσο πλατιά και δυνατή, εφοδιασμένη με πρόγραμμα και με λύση, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον να πούμε ένα μεγάλο εκλογικό ”παρών” προετοιμασμένοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη της κυβερνητικής εξουσίας που θα ‘χει τη δύναμη και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα βασικά μας ιδανικά. Την εθνική ανεξαρτησία, την παλλαϊκή εξουσία και την πατριωτική αναγέννηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: