ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νησιά Φίτζι


Τα νησιά Φίτζι κήρυξαν την Κυριακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρίες να μην μεταφέρουν στο έδαφός τους τουρίστες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν το αρχιπέλαγος του νοτίου Ειρηνικού.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των αφιχθέντων. Οι δρόμοι για το διεθνές αεροδρόμιο στο Νάντι έχουν αποκλειστεί και οι ραγδαίες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.
Το αίτημα προς τις αεροπορικές εταιρίες λήφθηκε «με βαριά καρδιά από την κυβέρνηση που θέλει να εγγυηάται την ασφάλεια των ξένων επισκεπτών και των πολιτών των Φίτζι που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να έρθουν», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Αϊγιάζ Σαγιεντ-Χαϊγιούμ.
Οι εθνικές αερογραμμές Air Pacific ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν όλες τις πτήσεις τους με προορισμό τα νησιά Φίτζι και διατήρησαν μερικές πτήσεις αναχώρησης, για τους ταξιδιώτες που ήδη βρίσκονται στο διεθνές αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με το διευθυντή των αεροδρομίων των Φίτζι, εκατοντάδες ξένοι περιμένουν στο αεροδρόμιο και άλλοι πολλοί αποκλείσθηκαν καθ΄οδόν προς αυτό. Το κέντρο της πόλης Νάντι δεν είναι προσβάσιμο, καθώς έχει πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση ποταμού σε γειτονική πόλη.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 5.000 κάτοικοι έχουν καταφύγει σε κέντρα φιλοξενίας, μετά τις μεγάλες αυτές πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: