ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Ναρκωτικα της φτωχιας. Στην Αργεντινη ειχαν "το πακο". Στην Ελλαδα εξαπλωνεται η "η σισα".

Ναρκωτικά από… μπαταρίες αυτοκινήτων παρασκευάζονται στην ΑθήναΝαρκωτικά από… μπαταρίες αυτοκινήτων παρασκευάζονται στην Αθήνα

Σε αυτοσχέδια εργαστήρια που έχουν στηθεί μέσα σε λακκούβες στο λόφο του Στρέφη, παρασκευάζεται η «σίσα», γνωστή ως «κόκα των φτωχών», ένα νέο είδος ναρκωτικού, το οποίο εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στις λακκούβες τοποθετούνται στοιχεία από μπαταρίες των αυτοκινήτων και άλλα άγνωστα συστατικά –μη ανιχνεύσιμα ακόμη από τα εργαστήρια– τα οποία αφού υγροποιηθούν, πωλούνται προς 1 – 2 ευρώ η δόση.
Σύμφωνα με περιγραφές από τους ίδιους τους χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού, οι οποίοι απάντησαν σε πρόσφατη έρευνα του ΚΕΘΕΑ, «φεύγει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις… Δεν μπορείς να κοιμηθείς ούτε να φας και προκαλεί ακατάπαυστη ομιλία. ..Κόβει την όρεξη… Πέντε άτομα αυτοκτόνησαν».
Όπως αναφέρει η τελευταία ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά,  γράφει η iefimerida.gr, «μέχρι τώρα, καμία νέα ουσία δεν είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα. Όμως, το 2010 εντοπίστηκε στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής σε καμία άλλη χώρα, η ουσία «σίσα» (εφεδρική ή κατ’ άλλους μεθαμφεταμίνη, υδροχλωρικό οξύ, αιθανόλη και υγρό μπαταρίας αυτοκινήτου). Η ουσία φαίνεται να είναι αρκετά διαδεδομένη κι επειδή χρησιμοποιείται κυρίως σε ενέσιμη μορφή, ενοχοποιείται από αρκετούς επαγγελματίες του χώρου για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ΗΙV το 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια: