ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Δικαίωση χήρας με χρέη πάνω από 100 χιλιάδες από το ΕιρηνοδικείοΗ γυναίκα που έχει γιο φοιτητή, χρωστούσε σε 6 τράπεζες!
Από δάνεια και πιστωτικές κάρτες, το χρέος της ξεπερνούσε τις 103 χιλιάδες ευρώ.
Η δανειολήπτρια σήκωσε το βάρος χρέωσης του αποθανόντος συζύγου της, προσπάθησε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, αλλά λόγω των διαφόρων αυξήσεων των τιμών σε αγαθά και ΔΕΚΟ, στην μείωση του εισοδήματος που είχε από την σύνταξη του συζύγου της, που ανέρχεται στο ποσό των 1.107,54 ευρώ το μήνα, ένιωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της το έτος 2010, οπότε και απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Ζήτησε την συνδρομή της για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) πράγμα που έγινε, αλλά δυστυχώς η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού απέτυχε.
Η δανειολήπτρια είχε περιουσιακά στοιχεία μία διπλοκατοικία 140 τ.μ στην πόλη των Χανίων, την οποία αίτησε την εξαίρεσή της, αρκετά στρέμματα αγροτικής γης, στην ενδοχώρα του Ν Χανίων, αυτοκίνητο MERCEDES, με έτος κυκλοφορίας το έτος 2005 , το 1/3 σε κάθετη ιδιοκτησία εμβαδού 62 τ.μ
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, ρύθμισε τα χρέη της δανειολήπτριας, που κλήθηκε να πληρώσει για τέσσερα χρόνια 300 ευρώ το μήνα, της δόθηκε ένα έτος περίοδος χάριτος και μετά για να σώσει από την ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 328,77 το μήνα μήνα για 19 χρόνια.
Δηλαδή, 228 μήνες ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε και "κούρεμα " 28.281 ευρώ αλλά και η διατήρηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: