ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο κοσμος βρισκεται σε απογνωση ....κι αυτοι το χαβά τους

Η τρόικα επιμένει σε κατάργηση 13ου - 14ου μισθού : Το τελευταίο δώρο του Πάσχα ενδέχεται να είναι αυτό που θα καταβληθεί σε λίγες ημέρες στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς η τρόικα απαιτεί και


Το τελευταίο δώρο του Πάσχα ενδέχεται να είναι αυτό που θα καταβληθεί σε λίγες ημέρες στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς η τρόικα απαιτεί και πάλι την κατάργησή του, όπως επίσης την κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας! 

Παράλληλα,  ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν κι άλλα  μέτρα περικοπών, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι στον τομέα των εσόδων, αφήνουν –σύμφωνα με πληροφορίες- παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως δήλωσαν πηγές του υπουργείου,  σε περίπτωση που μέχρι το τέλος εξαμήνου, συνεχίσει η δραματική απόκλιση στα έσοδα, η περαιτέρω περικοπή δαπανών, ενδέχεται να αφορά σε νέες μειώσεις μισθών του Δημοσίου  και συντάξεων.

Πάντως, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν οι Βρυξέλλες να ζητήσουν και νέες παρεμβάσεις στα έσοδα, δηλαδή αυξήσεις φόρων, στα τέλη Ιουνίου ανατρέποντας το σχεδιασμό για περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών σε οποιαδήποτε απόκλιση.

Όσον αφορά την κατάργηση Δώρων Πάσχα-Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας,  στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει πάλι η κατάργηση ή η δραστική περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, παρότι γύρω από τη διατήρησή τους δικαιολογήθηκε ένα πακέτο πολλών άλλων μέτρων με το δεύτερο μνημόνιο! Δηλαδή, εάν περάσουν οι νέες απαιτήσεις της τρόικας, τελικά και οι μισθοί θα έχουν περικοπεί και ο 13ο -14ος  μισθός θα καταργηθούν…     

Πάντως η κυβέρνηση ελπίζει ακόμα ότι θα πείσει την τρόικα ότι δεν χρειάζεται μείωση μισθών μετά τα μέτρα που πάρθηκαν για τις ατομικές συμβάσεις και τις συλλογικές συμβάσεις και τα οποία έχουν οδηγήσει σε συνολική μείωση 35% κατά μέσο όρο τις αποδοχές τα δύο τελευταία χρόνια. Άρα, δεν τίθεται ζήτημα ανταγωνιστικότητας λόγω  των αποδοχών σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης. Το ζήτημα όμως είναι και πάλι τι θα πει η τρόικα και εάν θα πειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: