ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

88 εκατομμύρια δολλαρια για ένα διαμέρισμα

Έστω και σε δολάρια το ποσό προκαλεί τουλάχιστον... ίλιγγο
Και μόνο η διεύθυνση, Central Park West 15, λέει πολλά σε όσους γνωρίζουν από Νέα Υόρκη. Μιλάμε για την πιο ακριβή περιοχή.
Το διαμέρισμα πωλήθηκε μάλιστα από τον πρώην επικεφαλής της Citigroup (και αυτό λέει πολλά).
Ποιος το αγόρασε; Μια 22χρονη φοιτήτρια!
Βέβαια η 22χρονη που θα μένει μόνο ... Σεπτέμβρη με Δεκέμβρη στον εν λόγω διαμέρισμα δεν είναι όποια και όποια. Είναι η Αικατερίνη Ριμπολόβλεφ, κόρη του Ντμίτρι, του Ρώσου μεγιστάνα του οποίου η περιουσία υπολογίζεται πάνω από τα 8 δισεκατομμύρια.
Ο μπαμπάς έχει ήδη αγοράσει μια τεράστια έκταση στη Φλόριντα για μόλις... 100 εκατομμύρια δολάρια. Με λίγα λόγια μιλάμε για οικογένεια που έχει λεφτά με... ουρά.
Και μόνο η αγορά που έκανε η 22χρονη αύξησε τις ήδη πανάκριβες τιμές στη γύρω περιοχή τουλάχιστον 5% με 15%, ενώ τα στοιχεία λένε ότι το χρήμα που έχουν ρίξει οι Ρώσοι μεγιστάνες σε ακίνητα στις ΗΠΑ ξεπερνώντας πλέον το 1 δισ. δολάρια έχει ανατρέψει τα δεδομένα μέχρι σήμερα στην αγορά της χώρας, αν και μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.
Το ... φτωχικό της 22χρονης Αικατερίνης πάντως ... ζαλίζει και χωρίς να ξέρει κάποιος το νούμερο που έδωσε ο μπαμπάς για να το αποκτήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: